Ezek lesznek 2021 lakberendezési szín-trendjei

Ezek lesznek 2021 lakberendezési szín-trendjei

Címlap / Otthon / Ezek lesznek 2021 lakberendezési szín-trendjei

Világos színek, a természet közelségéért

A természet leghalványabb árnyalatai ihlették ezt a palettát, mely az érintetlen világ nyugtató hangulatát hozza el otthonunkba. Ezekben a nyugtalan időkben még nagyobb szükségünk van a feltöltődésre mint valaha, ezt megnyugvást pedig a természet árnyalatai között maradéktalanul megtaláljuk.  A járvány okozta bizonytalanság különösen fontossá tette, hogy otthonunk a feltöltődés szentélye legyen, ezért a falak színeivel befolyásolhatjuk hangulatunkat. Krém, világos bézs, finom barna, halvány sóskazöld és visszafogott terrakotta alkotja ezt a zen-színcsoportot, amiről a mezők, hegyek és völgyek jutnak eszünkbe.

Photo by Certified Luxury Builders – DC Metro – Look for living room design inspiration

Erős földszínek esztétikája

Ez a paletta a kultúráról és örökségünkről szól. A világban dúló társadalmi békétlenség felhívja a figyelmet arra, milyen fontos, hogy kapcsolatban legyünk gyökereinkkel, identitásunkkal és ne felejtsük el, honnan jöttünk. Múltunk gazdag történetét szépen mesélik el az olyan mély, „etno” tónusú földszínek, mint az olajzöld, a bordó, a barna sötét árnyalatai és az okkersárga. A modern boho stílus esztétikájához különösen jól illik ez a hangulatos paletta.

Az optimizmus világos árnyalatai

A járvány következtében egyre többen dolgozunk otthonról, ezért a technikát sokan voltak kénytelenek beleintegrálni mindennapi életükbe. Mivel a home office-t és az otthoni létet kényelmesebbé varázsoló újdonságok többek számára kifejezetten pozitív hatással voltak, a bizonytalanság után joggal érzünk végre egy kis optimizmust is. Ez csodásan megjelenik a – nem harsány, de vidám – hangulatos színpalettában. Ezekben a kék, a türkiz, a bíbor és a sárga tónusai keverednek lágyan, mégis derűsen. A mid century modern enteriőröknek nagyon jól áll ez a divatos színpaletta. 

Harsány, buja maximalizmus

Ha eleged van a pesszimista hangulatból és tündöklően vidám árnyalatokkal dobnád fel otthonod, ezt az ellenállhatatlan, maximalista palettát ajánljuk figyelmedbe. Harsogó, meleg rózsaszín, sötétebbnél is sötétebb fekete kontraszttal, melyet a narancs és a szürke finom színe egészít ki. A klasszicista és eklektikus otthonokba új életet lehel ez a sok pigmentált, élettel teli árnyalat, mely azonnal jókedvre derít. Aki nem fél a merészebb tónusoktól és fontos számára, hogy otthona vibráló, pozitív energiát sugározzon, kedvére válogathat ezekből a lehengerlő színpárokból.

Narancs és szürke szépséges találkozása

A narancs árnyalatai sokkal változatosabbak, mint azt sokan gondolják és szinte bármely lakberendezési stílusba remekül illeszthető ez a gazdag, meleg szín. A rozsdabarnás, mély narancs tónusa és a tök élénk, vidám narancsszíne minden helyiséget feldob, ha ésszel használja az ember. A szürke ehhez remek háttér, így a narancs kiegészítők szépen kapnak hangsúlyt. A szürkének tudjuk, hogy legalább ötven árnyalata van, a fehérnél alig sötétebb halvány árnyalattól az egészen gazdag és sötét acélszürkéig. A pigmentáltságtól függően a gyönyörű narancs-szürke kombináció lehet visszafogott és halvány, illetve egészen sötét és merész is. Ha nem félsz a szokatlan párosításoktól, akkor szürke helyett pink vagy kék színekkel is kiegészítheted a narancsot, így egyedi és sikkes enteriőrt kapsz.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást