Lakásdekor: 3+1 falszínötlet a lakás legfontosabb helyiségeihez

Lakásdekor: 3+1 falszínötlet a lakás legfontosabb helyiségeihez

Címlap / Otthon / Lakásdekor: 3+1 falszínötlet a lakás legfontosabb helyiségeihez

Mindegy, hogy mit és hova?

Egyáltalán nem! Ami a nappalik többségében jól mutat, az lehet, hogy a hálószobákban egy cseppet sem ideális. Vagy például ami a gyerekszobában egyszerre esztétikus és praktikus döntés, az a konyhában a legkevésbé sem stílusos elhatározás. Hogy melyik helyiségben végül milyen színek jutnak főszerephez, az nagyrészt egyéni ízlés függvénye. De azért jó ötlet figyelni az aktuális trendeket, ugyanis ezek hatására csak úgy sorjázhatnak a jobbnál jobb ötletek az ember fejében. A falszínek divatja általánosságban a rosegoldot irányozza elő mint 2022 legkedveltebb árnyalatát. Elnézve az ékszerpiacon tapasztalható tendenciákat, ennek tényleg igen nagy az esélye. Persze csak olyan környezetben, ahol a rózsásan aranyló árnyalat vidámsággal, élettel töltheti fel a helyiségeket. Ha nem is kell ezzel feltétlenül az összes falat lekenni, dekorelemnek tökéletes lehet a szín.

A nappali tárt karokkal és tágassággal várja a vendégeket

A színes falfesték palettájáról a fehér mondhatni kilóg a sorból, ám sokszor vannak olyan helyzetek, szituációk, amikor az egyszerű és a nagyszerű találkozása a legoptimálisabb döntés. Erre kiváló példa a szobák királya, azaz a nappali, ami általában letisztultságáról híres. Családi központ, a vendégek fogadótere, tehát igazi mindenes terep, ami akkor lesz a legbarátságosabb, ha a betérőket szinte átöleli. Ezért a fehér, mint térnövelő szín, a legtöbb esetben tökéletes választás, ráadásul a tisztaság érzete borítékolható a segítségével. Akiknek a meszelt fal látványa nem annyira vonzó, azoknak az ekrü is tökéletes alternatíva, amely ugyan csak halványan tér el a fehértől, de mégis van benne valami extra, valami különleges, amitől igazán kedvelt napjainkban.

A hálószoba a romantika otthona

A háló meghálálja a dekorfal jelenlétét, azaz festésnél ilyenkor jöhetnek a színpaletta különböző, változatos árnyalatai. Ha nagy a tér, esetleg jelentős a belmagasság, akkor érdemes inkább sötétebb variációkkal kalkulálni, amik kuckósítják kicsit a közeget. Ellenben, ha a szoba picike, akkor sem kell megijedni, hiszen a világos verziókkal könnyedén tágasabbá varázsolható. Ugyan ebben az esetben csupán érzéki csalódásokról beszélünk, de érdemes ezekkel élni, mert többségében egy az egyben meghatározzák az atmoszféra milyenségét.

A gyerekek szeretik a perecet, de a rendet nem

A gyerekszobába speciális megoldások javasolhatóak, amik bírják az ifjonti lelkesedés hevét, meg a fizikai, valamint mechanikai kihívásokat. Éppen ezért jöhetnek a színes, mintás, ám mosható falfestékek, amiknek a letisztítása nem jelenthet problémát, így még a legmerészebb lurkók sem köthetnek bele a falba! Egy szülő pontosan tudja, miért fontos erre odafigyelni.

+1: a konyhába is jó ötlet a mosható festék

A gasztronómiai alkotások és a közös étkezések helyszínén nem egyszer hatalmas káosz uralkodik. Kifröccsenő mártások, kifutott levesek, spriccelő olajcseppek – hogy csak néhány példát említsünk. A mosható, azaz könnyen tisztítható, ugyanakkor színes falfestékek feldobhatják a néha parázsló hangulatot, azaz a „fő a szépség” elv alapján a konyhafalak vidám színekbe öltözhetnek.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást