5 kultikus belvárosi kocsma, ahova mindenki jár, de senki sem érti, hogy miért

5 kultikus belvárosi kocsma, ahova mindenki jár, de senki sem érti, hogy miért

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 kultikus belvárosi kocsma, ahova mindenki jár, de senki sem érti, hogy miért

Előfordult már veled, hogy a szokásos törzshelyeden ülve felmerült benned a kérdés: tulajdonképpen miért is járunk ide? Most összegyűjtöttünk pár olyan budapesti helyet, ahol ez a felvetés tényleg indokolt, mégsem keresi senki a választ. 

Wichmann söröző

A Kazinczy utcában sétálgatva nem a fent említett hely a legelső, ami megragadja az ember figyelmét. Nincs kiírva a hely neve, csak a kapun átszűrődő fény jelzi azt, hogy itt bizony van valami.

Betérve a látogató úgy érezheti magát, mintha pár évtizeddel visszautazott volna az időben. Egy múlt századi, igazi német kocsma feelingje csapja meg a betévedőt.

A Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című film egyik jelenete is itt játszódik, a főszereplő Áron csak ennyit mond: „ettünk valamit”. Ezzel az itt kapható igencsak szegényes menüre utal, ami a rántotthúsos szendvicsből és a zsíros kenyérből áll.

Miért is jó ide járni akkor? Mert ezen a helyen az embert tényleg egy egyedi életérzés keríti a hatalmába.

Vittula

A Kertész utcában található hely igazi tutitipp a randizáshoz. Na jó, ez vicc volt.

A lépcsőn leérve ugyanis az ember egy hamisítatlan alteres, de leginkább furcsa közegben találhatja magát, ahol általában mindig üvölt a zene.

A Vittula otthont ad számos igen mulatságos eseménynek, többek között az Alpárénak, a punk-farsangnak, vagy épp a Lakossági DJ-szettnek.

Mivel általában ezekre viszonylag sok ember jár, hamar beáll a szauna-állapot, éppen ezért télen igencsak ideális hely arra, hogy a betévedő kissé felmelegítse magát.

Ha szeretnétek megtapasztalni a hétköznapokból való igazi kiszakadást, akkor mindenképpen érdemes egyszer ellátogatnotok ide!

57-es számú italbolt

Az Akácfa utcában elhelyezkedő kocsma nagy előnye, hogy itt mindig találkozhatsz különböző italakciókkal, melyek leginkább a röviditalokra érvényesek.

Itt kapható a „Shrek” elnevezésű nedű, ami tulajdonképpen egy zöld színű fröccs.

Itt is általában szauna van, kiindulva abból a már említett tényezőből, hogy minden nagyon olcsó.

Aggódni azonban nem kell, könnyen el lehet férni, mivel a hely galériás.

Az ajtóban pedig biztonsági őrök figyelik árgus szemekkel minden mozdulatunkat.

Akácfa söröző

A régen olcsósága miatt népszerűvé váló hely sajnos kénytelen volt lépést tartani a piaccal, így már nem 300 Ft alatt van a sör…

Azonban a régi törzsközönség pár tagja ennek ellenére is ide jár!

A Blahához közeli, az Akácfa utca szívében található hely leginkább azért lehet jó célpont a mulatozáshoz, mert közel van sok szórakozóhely, többek között például a Fogas Ház.

Caesar söröző

A lista ötödik helyén tulajdonképpen egy már nem létező kocsma áll.. Sajnos körülbelül egy évvel ezelőttre tehető az a gyászos esemény, amikor mindenki kedvenc sörözője bezárt, azonban emléke így is élénken él az emberekben.

Szállóige volt egy időben az a mondás, hogy „minden jó este a Caesarban kezdődik, és ott is ér véget”.

Sokak szokása volt ugyanis az, hogy az este első italát itt, a Király utcában fogyasztotta el, ahogy a hazaindulás előtti, buli utáni kilépő fröccsöt is.

És hogy miért is volt ez a belváros egyik legkultikusabb helye? Mert mindenhez nagyon közel volt, és itt nagyjából mindenféle italt (a koktélokon kívül) megvásárolhattál, ráadásul a Király utcai viszonylathoz képest igencsak jutányos áron.

A zenekínálatról a pulthoz közeli zenegép gondoskodott, igaz, hogy a stílusa kissé behatárolt volt (Groovehouse, Tankcsapda)…

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!