5 külső dolog, amiről nem is gondolnád, de a férfiak csábítónak találják

5 külső dolog, amiről nem is gondolnád, de a férfiak csábítónak találják

Címlap / Stílus / Test / 5 külső dolog, amiről nem is gondolnád, de a férfiak csábítónak találják

Szőke haj, csábos mosoly és hosszú lábak, ezek azok a tipikus külső jegyek, amik eszünkbe jutnak, mikor arra gondolunk, hogy a férfiak mit találnak szexinek egy nőn. Pedig vannak más dolgok, amikről nem is gondolnánk, hogy vonzó számukra, és talán még ők maguk sem, hiszen olykor mindez tudat alatt történik. Nézzük, mi az az öt külsőség, amiről nem is gondolnánk, de a férfiak szexinek találják.

1. Közepes mellméret

Mindig azt halljuk, hogy a férfiak a nagy mellekre buknak, sőt, egyre gyakrabban azt is, hogy a kifejezetten kicsikre. A tudomány szerint viszont egyik állítás sem igaz, hiszen a kutatások szerint a nagy átlag az közepes mellméretet preferálja.

Tudat alatt ahhoz a partnerhez vonzódunk, akiről azt gondoljuk, hogy egészséges utódot tudnánk nemzeni vele, ezért van, hogy az extremitások nem vonzóak egyik nem számára sem.

Tehát a sem nem túl kicsi, se nem túl nagy, hanem az arányos mell a befutó.

2. Kis lábak

A láb fontosabb a férfiaknak, mint gondolnánk, nemhiába van annyi lábfétisiszta közöttük, azonban ez nemcsak abban nyilvánul meg, hogy ránéznek egy nő lábára és megállapítják a méretét. A new york-i Albany egyetem csoportja olyan kutatást végzett, melyben egy több nő arcrészleteiből készült fiktív arcot mutattak nekik. A nőkben az volt a közös, hogy mindegyiknek kis lába volt.

Egy másik ugyanilyen arcmontázst készítettek, ezúttal nagylábú nők vonásait felhasználva és a férfiaknak el kellett dönteniük, melyik a vonzóbb. A kislábú női arcot nemcsak szebbnek, hanem nőiesebbnek is találták.

3. Átlagos arc

Kép forrása: kiuikson/Depositphotos.com

A szépségideál folyamatosan változik, nemcsak a test arányosságaiban, hanem az arc vonásait tekintve is. Manapság a nagy szemek, a pici orr és a – talán túlságosan is – vastag száj a „divat”, legalábbis a plasztikai sebészektől ezeket „rendelik” a hölgyek. Régebben a kisebb szemek, szájak voltak népszerűbbek, tehát a porcelánbaba-arc. A baba arc valóban beindítja a védelmező ösztönt a férfiakban, ami fontos volt az evolúció szempontjából, azonban egy női arc minél arányosabb – tehát a szem, orr száj se nem túl kicsi, se nem túl nagy rajta – annál szebbnek látják.

Egy kutatás bebizonyította, hogy egy fiktív női arcot annál vonzóbbnak találnak a férfiak, minél több nő vonásából állítják össze.

4. Test-arány

Jó hír minden hölgy számára, hogy a súlyunk sokkal kisebb szerepet tölt be a férfiak preferenciájában, mint azt eddig hittük. Ők ugyanis – mint egy felmérés során kiderült – nem a kilóink száma alapján ítélik meg, mennyire tetszünk nekik, hanem a test-arányunk szerint.

Azt eddig is tudtuk, hogy a homokóra-alak a befutó, de azt nem, hogy a súly valójában nem is igazán számottevő nekik ebből a szempontból. Tehát hacsak nem vagyunk kórosan soványak, vagy elhízottak, ha a formánk arányos – derekunk keskeny és a csípőnk picit szélesebb – akkor nyert ügyünk van, függetlenül attól, mennyit mutat a mérleg. 

5. Kék szem

A szőke – kék szemű hölgyeket valóban szeretik a férfiak, de a barna szemű lányoknak semmi oka elkeseredni, hiszen közel sem mindegyikük gondolkodik így. Egy több száz férfi részvételével folytatott kísérletben az urakat arra kérték, idézzék fel, hogy volt partnereiknek milyen színű szeme volt, majd olyan fotókat mutattak nekik, amiken ugyanannak a modellnek változtatták a szeme színét.

A barna szemű férfiak nem mutattak preferenciát szemszín alapján, a kék szeműek viszont határozottan igen, utóbbiak ugyanis a kék szemű hölgyeket részesítették előnyben.

Ennek oka az, hogy a kék szemért felelős gén recesszív, tehát a barna „elnyomja”, így csak akkor születik kék szemű gyermeke a párnak, ha mindkét szülőnek kék szeme van, vagy mindketten hordozzák a kék szemért felelős gént. (Tehát ha két kék szemű embernek barna szemű porontya születik, akkor ott valami turpisság van, hiszen a kék szemű emberek nem hordozzák a barna szemért felelős gént.)

A tudósok szerint emögött nemcsak az állhat, hogy a kék szemű férfi biztosra akar menni, hogy ez a génje tovább öröklődik és ezért választ kék szemű párt, hanem ez egy egyszerű apasági tesztként is funkcionál.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást