A különbség aközött, hogy a szívedre hallgatsz, és hogy meggondolatlanul cselekszel

A különbség aközött, hogy a szívedre hallgatsz, és hogy meggondolatlanul cselekszel

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A különbség aközött, hogy a szívedre hallgatsz, és hogy meggondolatlanul cselekszel

Az élet örök nagy kérdése, hogy mit tegyél, amikor a szíved és az eszed egészen mást sugall. Hiszen nem lehet előre tudni, melyik lenne a jobb megoldás, épp ezért az emberek nagy többsége inkább az érzéseire hagyatkozik. Azonban vékony a fonal aközött, hogy a szívedre hallgatsz, és aközött, hogy butaságot csinálsz.

Idézd fel azokat az alkalmakat, amikor azt mondtad, “egye fene, a szívemre fogok hallgatni“. Valószínűleg ezt követően valami olyat csináltál, amire a mai napig rossz visszaemlékezni, hiszen utólag nem csak kínos, de konkrétan meg is aláztad magad (szinte biztos, hogy egy pasi miatt). Például felhívtad éjjel telefonon az exed, mert hiányzott, és úgy gondoltad, ez a legjobb megoldás. Vagy esélyt adtál még egyszer annak a pasinak, aki már többször is összetörte a szíved. Akárhogy is, valószínűleg minden alkalommal, amikor a szívedre hallgattál, olyat tettél, amit aztán komolyan meg is bántál.

Ezért kell megjegyezned: hatalmas különbség van aközött, hogy a szívedet követed a megérzésekre és a logikára hagyatkozva, és aközött, ha egyszerűen csak hagyod, hogy az érzéseid fejetlenül vezényeljenek.

A különbség aközött, hogy a szívedre hallgatsz, és hogy meggondolatlanul cselekszel

Előbbiből csodálatos dolgok születhetnek, utóbbiból szinte minden esetben csak szívfájdalom. Például tegyük fel, hogy van egy barátnőd, aki sosem tanul a hibáiból. A pasija már többször is megcsalta, csúnyán beszél vele és nem értékeli őt, de a lány mégis mellette marad, mert a “szívére hallgat“, hiszen szereti. Kívülállóként te is látod, hogy ez minden, csak nem a jó megoldás. Mert bár ő azt hiszi, hogy a szíve azt üzeni, maradjon, valójában a szívnek egészen más kell. Az, hogy nyugalomban vigyázzanak rá, és ne érje sok stressz és fájdalom.

Amikor legközelebb azt mondod, hogy a szívedre hallgatsz, valójában a saját fejlődésedhez kellene hűségesnek maradnod. Ez azt jelenti, hogy priorizálod azt, amire szükséged van, és afelé helyezed, amit éppen hirtelen felindulásból akarsz, de tudod, hogy hosszú távon nem a legjobb megoldás.

Az a legfontosabb, hogy képes legyél figyelni a belső hangodra, és meg tudod fogadni azt, amit üzen. A tested ugyanis sokszor hozzászokik egy rutinhoz, és észre sem veszed, hogy változásra van szüksége. Ugyanez pedig a szívedre is igaz.

Mielőtt fejetlenül cselekednél, mindig gondold át a hosszútávú következményeket!

Kép forrása: pexels.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást