Arc / Stílus

5 különböző stílusú tusvonal, amit egyszer neked is ki kell próbálnod

5 különböző stílusú tusvonal, amit egyszer neked is ki kell próbálnod

A tusvonal mindenkinek jól áll, csak meg kell találni a megfelelő fazont! Az alábbiakban 5 különböző stílust mutatunk, melyek között biztosan te is rálelsz a kedvencedre – jó sminkelést! 🙂

Pin-up stílus

Ezt a retro hatású tusvonalat egyszerű meghúzni, mégis remekül áll szinte mindenkinek.

Gyakorlatilag minden eseményre ideális, bár ha alkalmi sminket készítesz, érdemes szemhéjfestékkel és egy ütősebb szempillaspirállal is rásegíteni, hogy látványosabb legyen.

A tökéletes pin-up hatáshoz rajzolj egyenletes vonalat végig a szempilláid tövében, majd a külső szemzugodnál húzd egy kicsit felfelé a végét. Az alsó szempillasorodat ne húzd ki!

Cicaszem

Egy tusvonal, amivel garantáltan észrevesznek majd!

Érdemes először semleges, a bőrszíneddel megegyező szemhéjfestéket felvinni, de különleges alkalmakra természetesen ezüst vagy arany színt is használhatsz. A cicaszemek elkészítéséhez először rajzold meg a cicás ívet a külső szemzugodnál, majd húzd meg a tusvonal körvonalát, és kösd össze a végüket! Ha ez megvan, töltsd ki a vonalak közti részt.


Részletes útmutatóért kattints ide! Így húzz magadnak tökéletes tusvonalat


Végül alul is húzz egy vonalat: indítsd a szemed közepétől, kifelé haladva egyre vastagítsd, majd a külső szemzugnál kösd össze a fenti vonallal!

Teljesen beszínezett szemhéj

Ez a tusvonal tulajdonképpen a cicaszem egy drámaibb verziója. Nagyon titokzatos, ugyanakkor elegáns megjelenést kölcsönöz.

Az elkészítéséhez lényegében a cicaszemnél már vázolt lépéseket kell követned, de a vonal itt sokkal vastagabb lehet. Szemhéjfestékre nem lesz szükséged, de extra fekete szempillaspirálból akár két réteg is jöhet.

Tipp: Kis szeműeknek nem feltétlenül ideális választás, ők inkább a következő oldalon bemutatott Kleopátra fazont próbálják ki!

Kleopátra stílus

Ezzel a tusvonallal szofisztikált és elegáns lehet a megjelenésed, ráadásul nagyobbnak és ragyogóbbnak mutatja a szemeidet.

Ha egy romantikus vacsorára készülsz, vagy valaki olyat szeretnél lenyűgözni, akivel már évek óta nem találkoztatok, akkor ez lesz a neked való tusvonal!

Először a felső vonalat rajzold meg úgy, hogy kifelé egyre vastagabb legyen, a belső szemzugodat pedig világos szemhéjfestékkel emeld ki. Ezután rajzolj vonalat az alsó szempillák közepétől is kifelé, de ez ne érjen össze a felső vonallal!

Itt is bátran használhatsz szempillaspirált!

Vékony vonal

A kevesebb néha több, és ez igaz a tusvonalak esetében is. Ha nem szeretnél túlzottan drámai hatást, de valamivel mégis feldobnád természetes, natúr sminkedet, akkor ez a tusvonal akár a mindennapokban is tökéletes választás lehet.

Rajzolj vékony vonalat a felső szempilláid tövébe, kicsit vastagítsd meg a külső szemzugodban, és már készen is vagy!

Tipp: Ha a szemeid közel ülnek egymáshoz, ne húzd végig a vonalat a belső szemzugodnál.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást