Nem feltétlenül kell cukrásztudás ahhoz, hogy a te süteményeid is ünnepi díszben pompázzanak. Elég néhány egyszerű praktika, és pillanatok olyan édességekkel tudsz előrukkolni, amiktől minden vendéged azonnal karácsonyi hangulatba kerül!
1/5 Használd a poharak alját
Az aprósüti-gyártás a karácsony kihagyhatatlan része, de talán te is unod már a hagyományos csillag, fenyőfa és mézeskalács figurákat. De szerencsére nem lehetetlen feldobni az ünnepi sütiket! Például ezt a rettentően egyszerű praktikát is bevetheted, és egészen egyedi süteményeket gyárthatsz a karácsonyi asztalra. A megszokott módon készítsd el a sütemény tésztáját, nyújtsd ki vékonyra, majd szaggass belőle körformákat (akár a poharak száját is használhatod a célra). Ezután pedig a poharak különleges, díszes alsó részével óvatosan nyomkodj mintákat a formák közepére, majd süsd készre a finomságokat pár perc alatt.
Tipp: Ugyanezekkel a poharakkal terítsd meg az ünnepi asztalt is!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!