Hobbi / Otthon

Kreatív házi készítésű cicajátékok

Kreatív házi készítésű cicajátékok

A cicák mind külön egyéniségek, szívmelengető kis szokásaik örömmel töltik el a gazdik szívét. Ha van cicád, akkor tudod, hogy mennyi szeretet és bohóság van egy kis szőrpamacsban. Ha szeretnéd jópofa játékokkal meglepni a házi kedvencedet, ezeket az ötleteket imádni fogod.

Játszós doboz

Néha a méregdrága emeletes cicaházak, játékvárak kevésbé érdeklik a ciculikat, mint egy cipősdoboz. Ha jártál már úgy, hogy a cicud egy véletlenül magára hagyott dobozba boldogan, dorombolva befészkelte magát, akkor tudod, miről van szó.

Készíts a macsekodnak egy olyan játszós dobozt, amin sok fityegő dolog van. Kreatív boltokban olcsón tudsz venni színes pomponokat. Vágj a kartondoboz két oldalára kis ablakokat. Damilra vagy erősebb fonálra rögzíts akár fagolyókat is, vagy egyéb, nem veszélyes játékokat. Kösd fel a dobozra ezeket. 

A cicák biztosan azonnal ráharapnak a direkt nekik készült, cuki kis játszóházra!

 

Házikó pulcsiból

Nálunk nagyon bejött ez a nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető kis kuckó!

A cicák szeretnek elbújni, biztonságos helyen lapulni. Kellemes és kényelmes kis házikót készíthetsz a cicádnak, cicáidnak egy dobozból és egy már nem használt pulcsidból.

Egyrészt azért csábító ez a cicuknak, mert rajta van a gazdi illata, másrészt mert jó kis menedékhely. 
A kiválasztott dobozra tető nélkül lesz szükséged. Az erre szánt pulóvert húzd rá a dobozra és az ujjainál kösd össze, rögzítsd úgy az anyagot, hogy passzoljon a dobozra. Nincs szükség drága cicaházra, ez tuti kedvenc lesz!

 

Jutalomfalat-rejtek

A finom falatokért néha nem árt kicsit megdolgozni a cicáknak sem. Élvezetes keresgélésben lehet része a macsekodnak, ha csinálsz neki egy ilyen emeletes kis kajarejteket.

Ehhez a játékhoz csak wc-papír gurigára lesz szükséged. A gurigákat ragaszd egymásra és tegyél beléjük a cicukád kedvenc száraz macskaeledeléből párat.

Vicces fotókat és videókat is készíthetsz arról, ahogy a szőrgombócod próbálja kiügyeskedni a finomságokat a gurigákból.

 

Szívecskés pálca

Ha szeretnéd lefárasztani a rosszcsontodat/rosszcsontjaidat, akkor ezt a bájos kis pálcát mindenképpen csináld meg. Hurkapálcára, szalagra és filcre lesz szükséged a cicákat jól megmozgató kreálmányhoz. Ha kis macskamentát is rejtesz a szív töltelékébe, akkor még nagyobb örömet szerzel a macskusznak.
A szívecskékbe a macskamentán kívül tegyél vattát és jól, erősen varrd össze a két oldalt, hogy ne tudja a kis ravasz szétszedni.

 

Szívószálas guriga

Nálunk nagy kedvenc a szívószál. A cirmos cicánk órákig képes egy szívószálat hozni-vinni és euforikus örömmel ölelgetni, rágcsálni.

Ehhez a csuda aranyos játékhoz szükséged lesz a szívószálakon kívül egy wc-papír gurigára. A gurigát lyukasztgasd ki és a szívószálakat fúrd át a lyukakon. A cicádat, cicáidat mindenképp csak felügyelet mellett engedd ezekkel játszani!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást