Koronavírus: Nem csak válás lehet a vége – okok, amiért a karantén akár meg is mentheti a kapcsolatotokat

Koronavírus: Nem csak válás lehet a vége – okok, amiért a karantén akár meg is mentheti a kapcsolatotokat

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Koronavírus: Nem csak válás lehet a vége – okok, amiért a karantén akár meg is mentheti a kapcsolatotokat

Meglehetősen sok helyről ömlik a nyakunkba a negatív információáradat, és ezek között is előkelő helyen szerepel, hogy nagyon sok embernek fog tönkremenni a kapcsolata a karantén ideje alatt. Tény és való, a statisztikák is azt igazolják, hogy a korlátozásokat feloldó országokban, mint amilyen pl. Kína is, azonnal megugrott a válások aránya. A feszült helyzet, a kilátástalanság és a bezártság kétségtelenül kihozhatja az emberből a legrosszabbat, és ez óhatatlanul hatást gyakorol a párkapcsolatra is. De szerencsére nem csak rosszul sülhet el a karantén – akár meg is mentheti a szerelmeteket!

Értékelni kezditek a kapcsolatotokat

Amikor az életben minden bizonytalanná válik körülöttünk, akkor értékelni kezdjük azokat a dolgokat, amik korábban egyértelműnek tűntek. Magától értetődő volt az is, hogy minden nap munkába járunk, ám ez már korántsem ennyire egyszerű, és sokan hihetetlenül boldogok lennének, ha ismét beléphetnének a megszokott mókuskerékbe. Valahogy így van ez a kapcsolatokkal is: meg sem kérdőjelezzük, hogy a másik jelen van, hogy számíthatunk rá, pedig bármelyik pillanatban történhetnek rossz dolgok.

A pandémiához hasonló válságok rámutatnak arra, mik az igazán fontos dolgok, és hogy a boldogsághoz nem feltétlenül kellenek bonyolult és elérhetetlennek tűnő vágyálmok.

Egy jó és harmonikus kapcsolat viszont sokak számára alapvető, és a többség át is fogja gondolni, hogy a felmerülő nehézségek valóban annyira égetőek-e, hogy érdemes miattunk veszekedni.

Megerősödtök a feladat miatt

Az élet minden területén vannak hullámvölgyek és kimagasló hegytetők: ez éppúgy igaz a kamaszkorra, mint a karrierre, vagy éppen a párkapcsolatra. Sajnos a mostani helyzet számos kapcsolatot megvisel, különösen azokat, amik egyébként sem álltak túl szilárd lábakon. Ezekben felerősödnek a rossz élmények, a rejtegetni próbált titkok, vagy éppen az elnapolt sérelmek.

Azonban azok a kapcsolatok, amik legfeljebb csak javítgatásra szorultak, most sokkal inkább megerősödve, biztosabban fognak kikerülni a válságból.

A nehéz helyzetek, az együtt megoldott feladatok ugyanis összekovácsolják az embereket, olyanok, mint a jól elvégzett csapatmunkák. Tulajdonképpen a párkapcsolat, vagy éppen a család is egy közös célért működő csapat, ami stabilabb alapra fog kerülni akkor, ha a mostani körülmények között egymásra tudtok támaszkodni. 

Victor Freitas/pexels.com

Észreveszitek a másik jó tulajdonságait

Persze, sajnos az is megeshet, hogy egy idő után idegesíteni fog a kedvesed állandó jelenléte, de egy komoly kapcsolatban pontosan érezni fogjátok, mikor kell egy kicsit háttérbe vonulni a béke érdekében.

Nagy esély van ugyanakkor arra is, hogy jobban értékelni kezditek a másik jó tulajdonságait, és ismét felfedezitek egymásban a vonzó, szeretetreméltó személyiségvonásokat.

Ilyen lehet a törődés, a nyugalom, a pozitív hozzáállás, a tenni akarás, de felértékelődik a konyhai kreativitás, a kézügyesség, vagy éppen a barkácsolási kedv is. Az összezártság hátrányos lehet, de egyúttal lehetővé teszi, hogy felfigyeljetek a másik eddig háttérbe szorult tulajdonságaira, és olyanokat tudjatok meg egymásról, amiktől még jobban szerelembe estek. 

Több időt töltötök a hálószobában

Talán úgy véled, hogy nem túl izgalmas 0-24-ben együtt lenni a másik feleddel, ami részben még igaz is, de azzal, hogy minden estét együtt töltötök, nagyobb eséllyel köttök majd ki a hálószobában. Egy friss felmérés szerint az amerikaiak 13%-a többször bújik ágyba a szerelmével a karantén kezdete óta, amit annak köszönhetnek, hogy nagyobb figyelmet fordítanak a párkapcsolatukra.

Végre nem az unalmas hétköznapok és a munkával töltött órák nyomják az emberek vállait, és sokan kezdenek visszatalálni a szerelmükhöz.

Azok, akik háttérbe tudják szorítani az óhatatlanul is jelen levő feszültséget, illetve sikerrel átértékelik a lehetőségeiket, valamint a párkapcsolatukat, gyakrabban is fognak ágyba bújni a kedvesükkel – karantén ide, vagy oda. Ez a szexuálterapeuták szerint egyébként az egyik legjobb feszültségoldó a bezártság ideje alatt, ráadásul új lendületet adhat a kapcsolatnak, és könnyen megerősítheti azt.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást