Stílus

Könyvek a nőiség varázsáról, amik belső utazásra hívnak

Őszinte szeretettel és lelkesedéssel ajánlom ezeket a könyveket azoknak, akik büszkék arra, hogy nők és szeretnének mélyre ásni a személyiségük titokzatos és rejtélyes világában. Ezekben a könyvekben a kapcsolatokról, a szerelmekről, a kötődésekről, az önelfogadásról és az egyéni életutakat formáló erőkről olvashatsz. Izgalmas belső utazásra hívlak!

Már a cím is azt sugallja, hogy ebben a könyvben nincs kertelés, szépítés. Úgy szólít meg a szerző, Andrea Owen, mint egy barátnőt, akivel őszinte lehet. Akkor vedd a kezedbe ezt a jó humorú kötetet, ha nem vagy sértődékeny, tudsz nevetni a saját hibáidon és szeretnél teljesebb életet élni.

A szerző nyíltan kimondja, hogy alkoholproblémái és étkezési zavarai voltak, a válása után pedig teljesen összeomlott. Talpra állásáról, útkereséséről is megosztja veled a tapasztalatait. A boldogság útjába álló 14 rossz szokás köré építette a jótanácsait.

Az én egyik kedvenc mondatom a könyvből:

„Ahogy másoknak magadról beszélsz, az nem elsősorban miattuk fontos, hanem magad miatt”

 

A benned rejlő gyermeknek otthonra kell találnia

Biztosan te is arra vágysz, hogy szeressenek és elfogadjanak olyannak, amilyen vagy és ki tudj állni magadért. Az önbizalom és az ősbizalom gyerekkorban fejlődik ki, nagyon nem mindegy tehát, hogy hogyan élted, éled meg a szüleiddel való viszonyt és milyen sérelmeket hordozol.

Olvastad már?  10 dolog, amit gyerekkorunkban természetesnek vettünk, ma pedig visszasírjuk

A neves német pszichológus segít neked abban, hogy megismerd a saját belső gyermekeidet. Szerinte van bennünk egy „árnyékgyermek”, aki negatív, nyomasztó érzéseket hordoz, és van egy „napsugárgyermek”, aki az örömteli, erős énünket képviseli.

Ha meg szeretnéd ismerni ezt a két benned lévő gyermeket, akkor ásd bele magad a könyvbe! Ehhez a kötethez a pszichológus egy munkafüzetet is írt, amiben esetleírásokat és remek önismereti gyakorlatokat találhatsz.

Mi voltunk az elsők

Csupa lázadó, önmagát felvállaló, nem hétköznapi, bátor nő került ebbe az egyedi vizuális világú könyvbe. Olyan történelmi és irodalmi személyiségek, akik el mertek térni a normától, vagyis az elfogadhatónak mondott vagy tartott élettől, párkapcsolati mintáktól.

Minden oldalon más híresség karakterét, szerelmi életét ismerheted meg úgy, hogy közben egy-egy kérdést feltesz neki valaki a jelenből.

Olyan, mintha csetelnél velük! Nagyon szellemes profiljuk is van ezeknek a híres királynőknek, színésznőknek, művésznőknek. Marilyn Monroe, Coco Chanel, Kleopárta, Frida Kahlo, Szapphó, és még sok más különc nő a múltból üzen neked, hogy merd felvállalni a legmerészebb céljaidat, a másságodat, a gyermekvállalástól és megállapodástól való félelmedet, a magányra való vágyakozásodat.

Olvastad már?  Másképp látják az életet azok, akik idős lélekkel rendelkeznek

Én, a nő

Ha szeretnél a szerelemről, a nőiség misztériumáról elmélkedni és épp eláraszt a szerelem mámorító érzése, akkor rá lehetsz hangolva ennek a könyvnek a lírai, érzelmes stílusára. 

A Szárnyra kapott lélek alcímet kapott versekkel és gondolatfoszlányokkal teli kötetet akkor vedd a kezedbe, ha hiszel a mindent elsöprő, tiszta érzelmeket közvetítő szerelemben. Agárdi Zsóka sorait gyakran esküvői szertartásokon olvassák fel. Az Én, a nő írásai az elköteleződésről, az élet viharainak legyőzéséről, és az egymásnak teremtett párok erős kötődéséről szólnak.

Egy kis ízelítő a könyv szentimentális stílusából:

„A kapcsolatban a nő a lélek. Aki az érzelmek ezernyi billentyűjén képes az ujjaival végigzongorázni erőfeszítés nélkül. Aki beleviszi ebbe a szövetségbe a gyengédségét, elesettségét, de az erejét is. Teremtő erejét. A férfi a szilárd talaj, akire építkezni lehet.”