Otthon / Szórakozás

Könyvajánló áprilisra – TOP 5 könyv – Bien válogatás

Könyvajánló áprilisra – TOP 5 könyv – Bien válogatás

Márciusi könyvajánlónkban a lélek, az önfejlesztés és az életmód témakörét jártuk körbe kedvenc könyveinken keresztül, de nem állunk meg, jön az április, azaz jöhet egy újabb adag olvasnivaló. Ebben a hónapban igazán szívmelengető regényeket hoztunk el nektek, amik tökéletesek egy napsütéses délutánra vagy egy ágyban töltött szombatra. Lássuk a kedvenceinket!

Paula McLain – A párizsi feleség, Hemingway első házasságának története

Sok könyv van, amit nagyon szeretek és nagy becsben tartom a könyvespolcomon. Számos olyan könyv is van, amit szívesen újraolvasok és néha csak úgy belelapozok, mert egyszerűen imádom.

Erről a könyvről annyi emlékem maradt, hogy szinte le sem tudtam tenni, imádtam az elejétől a végéig. Azt nem tudnám visszaidézni, hogy pontosan mi is történt benne – de ez a legtöbb fordulatos szerelmi történettel így van az életben is, nem igaz?

A sztori Hemingway első házasságáról és annak izgalmas részleteiről mesél. Ha egy magával ragadó szerelmi történetre vágysz, ezt imádni fogod!

Lángh Júlia – Egy budai úrilány

Valaki írónak született, valaki egész életében arra készült, és van olyan is, akinél csak úgy alakult, hogy ez lett a hivatása. Lángh Júlia saját élettapasztalatait foglalta könyvbe, illetve könyvekbe.

Gyerekkorának történetét az Egy budai úrilány oldalain olvashatod, ami nem csak egy elsőre naivnak tűnő kisgyerek apró-cseprő gondjairól szól, hanem komolyabb, az 50-60-as évek Magyarországáról és annak körülményeiről is sokat mesél.

Lehet, hogy csak én érzem így, de van egy olyan egyedi hangvétele a könyvnek, mintha csak a nagymamám történeteit hallgatnám, nosztalgikus és egyben magával ragadó. Ha egy kedves történetre vágysz, akkor ez tökéletes választás!

Márai Sándor: Az igazi

Lehet, hogy nem ez az a kötet, ami az író legismertebb műve, mi akkor is ezt imádjuk a legjobban. A sztori egy igazán reális, már-már életszagú szerelmi háromszög, izgalmas formátumban és stílusban. A könyv ugyanis a Judit, az utóhang című kötettel együtt három nagy fejezetből áll össze, de egy sztorit mesél el három szemszögből.

Először a feleség, majd a férj, végül pedig az egykori cselédlány az, aki elmeséli, hogyan élte meg a történéseket.

Tipikusan olyan könyv, ami tele van értékes gondolatokkal, érdemes akár alá is húzni egy-két mondatot és később bele-belelapozni és újraolvasni.

Tóth Gábor Ákos: Édesvízi mediterrán trilógia

Tóth Gábor Ákos háromrészes kötetét akár egyesével, akár egymás után olvasva is ajánljuk, nem fogsz benne csalódni. Ha már nagyon várod a nyaralást, ha épp vakációzol vagy ha úgy érzed, hogy kicsit elakadtál és egy kis inspirációra van szükséged, akkor ez a neked való olvasmány.

Hangulatában akár egy toszkán vagy provance-i történet is lehetne, de valójában nem is kell annyira messzire menni – elég csak a Balatonig elkalandoznod.

Egy új élet reménye egy elsőre romosnak tűnő házban. Ebből aztán egy csodaszép ékszerdoboz, csodás barátok, finom ételek és emlékezetes pillanatok születnek. Kell ennél több?

Dorothea Benton Frank: Magányos nők klubja

A New York Times sikerszerzője, Dorothea Benton Frank egy igazán magával ragadó sztoriba invitálja olvasóit: mesés környezet, fordulatos cselekmény és humor.

A történet főszereplője három nő, akik egytől-egyig szuper egyéniségek, mind a hárman különbözőek, és mindannyiukban van valami igazán szerethető.

A könyv azt üzeni, hogy ötvenévesen sem áll meg az élet, csak észre kell venni az élet szépségeit. Ha épp a megfelelő hangulatban vagy hozzá, akkor le sem fogod tudni tenni!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást