Dekor / Otthon

4 igazán stílusos konyhai háttér – Egyedi enteriőr egyszerűen

4 igazán stílusos konyhai háttér – Egyedi enteriőr egyszerűen

Nagyon megérte! Sose gondoltam volna, hogy ennyire feldobja a helyiséget a jól megválasztott burkolat, teljesen más hangulata van nem csak a konyhának, a nyitott tér miatt a komplett lakásnak. A hidegburkolatok megvédik a falat a fröccsenésektől, könnyen tisztíthatóak és a mi példánkból is látszik, hogy vizuálisan az egyik leglényegesebb elemnek bizonyulnak. Ugyan számos megoldás közül választhatsz manapság, hiszen vehetsz üvegpanelt erre a részre, vagy akár ablakot is tervezhettek ide, a legtöbb otthonban még mindig a csempék győznek. Szerencsére ezek között is bőségesen akadnak különlegesek!

Modern dzsungel

Ez a konyha kellően modern és egyedi ahhoz, hogy különlegesebb csempe nélkül is megakadjon rajta a szemünk. Ezzel a megoldással viszont feltették az i-re a pontot a tervezők. A fülkeszerű kialakítás óriási divat most a lakberendezési trendekben, hiszen nagyon praktikus és egészen kis helyen is sok tárolót tud biztosítani. Ez a márvány megjelenésű, porcelán burkolat részletes és feltűnő erezettel rendelkezik, amit akár össze is lehetett volna forgatni, hogy szabályos mintát adjon ki. A lakberendezők viszont úgy döntöttek, nem élnek ezzel a lehetőséggel. Inkább hagyták, hogy a végeredmény természetes, ne pedig szabályos, geometrikus legyen. A csempével remek kontrasztot alkotnak a fekete és fehér színű szekrények.

Egyedi motívum

Még az aprócska konyhában sem lehetetlen egyedi hatást elérni, és erre a célra nem csak a burkolatokat vetheted be. Ennél a konyhánál a faliszekrények eltérő színűek, és már ezzel is kellően modern, egyedi hatást sugallnak. A tradicionálisabb, rusztikusabb vonalat képviselik a sötétbarna, fából készült ajtók, valamint a speciális horgonyrátétek. Az egyedülálló megjelenésről azonban kétségtelenül a türkizes metrócsempék gondoskodnak, amik ezúttal nem a szokásos formában kerültek fel a falra. Tökéletes példát láthatsz ennél a konyhánál arra, hogyan lehet a figyelmet irányítani még akkor is, ha mindenhol ugyanolyan méretű és színű csempe kerül lerakása: elég, ha a fókuszpontban más formában rakjátok le a burkolatot.

Márványlap

A márvány burkolat tökéletes választás azoknak, akik méltó környezetet szeretnének a csúcskategóriás készülékeiknek, valamint funkcionális elrendezésre és erős fókuszpontra vágynak. Ennek a konyhának a kialakítása tökéletesen lehetővé teszi, hogy a márvány központi szerephez jusson, azaz jóval hangsúlyosabb legyen, mint a konyha többi eleme. A kiugró falrész szinte felkínálta magát, hogy valamilyen egyedi megoldás kapjon rajta helyet, ami egyúttal megteremti az összhangot a konyha többi részével. Mivel a burkolat nem csak a pulton, hanem a falon is helyet kapott, ráadásul az előtérben lévő részen még plafonig is ér, valóban különleges látványt jelent.

Arany motívumok

Ebben a konyhában ugyancsak erőteljesen érződik a kortárs hangulat, és erről messze nem csak a kialakítás gondoskodik. A lapos szekrények, a hangsúlyos, fekete háttér a polcokkal és a munkalapokkal már önmagukban is kellően különlegesek. Ám, mintha ez nem lenne elég, a konyhába hatalmas csavart vittek, köszönhetően az arany ragyogásának. A kellemest sikerült összekötni a hasznossal: a beépített páraelszívó nyom nélkül eltűnik, köszönhetően az aranyszínű, fából készült fedésnek. Ezzel az egyetlen elemmel kijelölésre került ennek a konyhának is a fókuszpontja, avagy a tűzhely. A fahatású burkolat egyébként is egyedi látványt nyújt a konyhaszekrények között, ám fiatalosabbá, üdébbé teszi az alapvetően sötét színekre építő konyhát az élénk, bohókás csempe. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást