Kolbászos, sajtos tepsis burgonya

Kolbászos, sajtos tepsis burgonya

Címlap / Életmód / Receptek / Kolbászos, sajtos tepsis burgonya

A rakott burgonya egy módosított változata, sok sajttal és finom füstölt kolbásszal, de tejföl nélkül. Érdemes kipróbálni egy éhes vacsorához!

Hozzávalók 4 személyre

– 40 dkg füstölt sertés kolbász

– 200 ml tej

– 1 nagy fej apróra vágott vöröshagyma

– 1 teáskanál só

– 1/2 teáskanál bors

– 5-6 közepes méretű hámozott, kockázott burgonya

– 50 dkg trappista sajt

– friss z0ldpetrezselyem apróra vágva

Elkészítése

1. A burgonyát főzzük meg még enyhén ropogósra sós vízben és öntsük le a levét.

2. A kolbászt szeleteljük fel. Egy serpenyőben közepes lángon süssük meg a kolbászt, amíg rózsaszín nem lesz. Egy tálban keverjük össze a tejt, hagymát, sót és borsot.

3. Kenjünk ki egy tűzálló üvegtálat. Rétegesen helyezzük bele a burgonyát, sajtot és a kolbászt. Öntsük le az egészet a fűszeres tejjel. Szórjuk meg a tetejét is sajttal.

4. Süssük 30-40 percet 200 C-on, míg a burgonya jól megpuhul és az egész aranybarnára nem sül. Díszíthetjük petrezselyemzölddel.
 

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!