Hozzávalók 4 személyre
– 40 dkg füstölt sertés kolbász
– 200 ml tej
– 1 nagy fej apróra vágott vöröshagyma
– 1 teáskanál só
– 1/2 teáskanál bors
– 5-6 közepes méretű hámozott, kockázott burgonya
– 50 dkg trappista sajt
– friss z0ldpetrezselyem apróra vágva
Elkészítése
1. A burgonyát főzzük meg még enyhén ropogósra sós vízben és öntsük le a levét.
2. A kolbászt szeleteljük fel. Egy serpenyőben közepes lángon süssük meg a kolbászt, amíg rózsaszín nem lesz. Egy tálban keverjük össze a tejt, hagymát, sót és borsot.
3. Kenjünk ki egy tűzálló üvegtálat. Rétegesen helyezzük bele a burgonyát, sajtot és a kolbászt. Öntsük le az egészet a fűszeres tejjel. Szórjuk meg a tetejét is sajttal.
4. Süssük 30-40 percet 200 C-on, míg a burgonya jól megpuhul és az egész aranybarnára nem sül. Díszíthetjük petrezselyemzölddel.