Hajóra szállt és klímaaktivista lett a Harry Potter sztárja

Hajóra szállt és klímaaktivista lett a Harry Potter sztárja

Címlap / Kikapcsolódás / Közélet / Hajóra szállt és klímaaktivista lett a Harry Potter sztárja

A szüleim és a bátyám nem kivételeztek velem csak mert híres lettem. Londonban éltem, metróval jártam iskolába, a filmezés mellett ugyanúgy éltem az életemet, mint a többi gyerek. Hülyéskedtünk a barátaimmal, képes voltam teljesen elfelejteni, hogy mások is ismernek. Egy nyaralás alatt például odajött hozzám valaki, mert felismert a filmekből és kellett pár másodperc, hogy eszembe jusson, hogy tényleg, van az életemnek egy másik oldala is ”- olvasható egy Bonnie Wright interjúban a brit Psichologies magazinban. 

A Harry Potter sztárjai ma is összetartanak

Wright a mai napig tartja a kapcsolatot a többi szereplővel, köztük Daniel Radcliffe-fel, Emma Watsonnal és a filmbéli testvérrel, Rupert Grinttel. Azt mondja, egyikük sem vette észre akkoriban, hogy milyen hatalmas volt, amit alkottak, csak jóval később. „

Senki sem tudta, hogy mi lesz az eredménye a munkánknak. Csak most, évekkel a filmek befejezése után tudtuk feldolgozni, és megérteni, milyen nagy hatással volt ez az életünkre. Amikor forgattunk, valóban egy mágikus buborékban éltünk.”

Az utolsó film óta eltelt 11 év és Wright szándékosan elkerülte azokat a nagy horderejű, nagy költségvetésű munkákat, amelyeket felajanlottak neki. Ehelyett filmes iskolába járt, a londoni művészeti egyetemen diplomázott filmes szakon, majd létrehozta saját produkciós cégét, a BonBon Lumiere-t. Íróként, producerként és rendezőként is egyre tapasztaltabb és ma már szívesebben van a kamera mögött, mint előtt. 

Bonnie a Greenpeace nagykövete. „Mindig is sok időt töltöttem a tengerparton és szemtanúja voltam a fokozatosan növekvő környezetszennyezésnek. 2017-ben hajóra szálltam a Greenpeace-szel, a mikroműanyagok elterjedését kutattam és úgy jöttem haza, hogy ennek az ügynek kell szentelnem az életemet.” 

Minden perce a klímavédelem körül forog

Az elmúlt néhány évet Wright klíma aktivistaként élte, most megjelent debütáló könyve, a Go Gently: Actionable Steps To Nurture You And The Planet gyakorlati útmutató a fenntarthatósághoz. Nemrégiben elindította saját Go Gently csatornáját is a YouTube-on. Itt olyan közösséget épít, amelynek tagjai a bolygó jövőjéért folytatott küzdelemben aktív szerepet vállalnak. 

„Nem szeretnék áltatni senkit, a könyveben is leírom, hogy a klímaváltozás olyan ütemben történik, ami nem kezelhető. A szélsőséges időjárási események száma és gyakorisága ijesztő. Az emberek már érzik ezt, és az éghajlati menekülteket sajnálom a legjobban.”

Miután Bonnie mélyen elmerült a munkában, őt sem kerülte el az éghajlati szorongás. Azonban már hamarabb észreveszi a figyelmeztető jeleket és lépéseket tesz mentális egészségének védelme érdekében. „A meditáció és a terápia az életem része, vannak módszereim, de néha még így is rám tör a tehetetlenség érzése, mint mindenki másra, ezen nincs mit szégyellni.” 

Wright a húszas éveire úgy emlékszik vissza, hogy elért a legmélyebb pontra. Nem tudta, ki is ő valójában és mit szeretne csinálni. Elveszettnek érezte magát. „Az egyetemen aztán végre volt mibe kapaszkodnom. 2014 októberében kihívás elé állítottam magam, hogy az év végére készítsek egy rövidfilmet.” Az eredmény a Know Thyself lett, amelyet Wright írt és rendezett.

Végre úgy éreztem, van mondanivalóm, és ráébredtem, hogy a rendezésre szeretnék koncentrálni. Imádtam a kamera mögött lenni, a díszletet, a szervezést. A rendezéssel az elejétől a végéig részese lehettem egy teljes filmnek. Végre egésznek éreztem magam.”

Férjhez ment májusban 

Bonnie a magánéletében is nagyon boldog egy Andrew Lococo nevű férfival, akit egy szörfözés alkalmával ismert meg és akihez a 2022 tavaszán ment férjhez. „Csodálatos érzés házasnak lenni” – mondja. „Az esküvőnk meghitt volt, és nagyon sok barát eljött. Vegetáriánus vacsorát fogyasztottunk az egyik barátunk megújuló biofarmján, helyi forrásból származó virágokkal és bioborral. Egy 1930-as évekbeli vintage ruhát viseltem, és a gyűrűinket fairtrade aranyból készítették el a szüleim, akik egyébként ékszerészek.”

Bonnie-t még most is sokan felismerik, de nem zavarja. „Elképesztő azoknak az embereknek a száma, akik megnyugvást vagy erőt találtak a Harry Potterben. Volt, aki odajött hozzám, és azt mondta, hogy ez a történet mentette meg egy nagyon sötét időszakban. Úgy hiszem, mindannyiunknak szüksége van egy varázslatos kalandra. A Harry Potter időtlen és biztos vagyok benne, hogy még generációkon át fontos lesz az emberek számára és én büszke vagyok, ennek a részese lehetek” – mondja Bonnie Wright

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást