Túl a klasszikus fonáson: 5 mesés frizura, amiben helyet kapnak a fonatok

Túl a klasszikus fonáson: 5 mesés frizura, amiben helyet kapnak a fonatok

Címlap / Stílus / Túl a klasszikus fonáson: 5 mesés frizura, amiben helyet kapnak a fonatok

Bohém félfonat

Ehhez a fonathoz érdemes párszor gyakorolnod azt, hogy hogyan készül a fordított parkettafonás, és ezt miként tudod úgy a fejedhez rögzíteni, hogy ne essen szét pár perc után. A feladatod ezt követően már egyszerű: válaszd el középen a hajad, majd mindkét oldalon, legelőről haladva készítsd el a lágy fonatot, nagyjából a tarkód hosszáig. Nem baj, ha nem érzed túl szorosnak, hiszen ennél a frizuránál a lazaság még többet dob az összképen. Hogy ne legyen észrevehető, hol kezdődik az egyik fonat, és hol ér véget a másik, érdemes hullámcsatokkal egymáshoz rögzíteni őket!

 

Fordított copfok

Tökéletes választás lesz ez a frizura strandra! Az imént említett fordított parkettafonással tudod ezt a hajat is elkészíteni magadnak, ám itt nem oldalirányba kell fonnod, hanem egyszerűen csak előről hátra, mindig egy újabb kis tincset hozzáemelve a hajadból. Oszd ketté a frizurád, és készítsd el ezt a fonatot minél lazábban! A csalódás elkerülése végett viszont fontos tudnod, hogy csak nagyobb volumenű frizurával lehet ilyen nagy fonatokat csinálni, így ha neked inkább vékonyszálú a hajad, kisebb lesz a végeredmény.

 

Sokoldalú és elegáns

Még egy esküvőre is ideális lehet ez a mesés fonat! Ráadául kifejezetten egyszerű, elegendő hajlakk használatával pedig még tartós is lesz. A fejed tetején, az arcodhoz közel (de semmiképp se a legelső tincsek közül) válassz le egy kisebb adag hajat, amivel elkezdheted a fonatot. Érdemes ide is belecsempészni a parkettafonás technikáját, hiszen így biztosan a fejedhez lapul, és nem fog kicsúszkálni (ha csak a tincset fonod össze, majd fogod össze hajgumival, sajnos ez lesz). A tarkódig készítsd el a fonást, majd válassz le egy vékony tincset, és ezt kihagyva kösd össze egy hajgumival a copfodat. Ha kész, a kimaradt tincset futtasd körbe a hajgumin, hogy eltakarja azt, és rögzítsd a tarkódhoz egy hullámcsattal.

 

A dupla konty szépsége

A strandra tökéletes választás lesz ez a fonás, hiszen szorosan tartja a frizurádat még a fürdőzés közben is. Ráadásul nagyon könnyű elkészíteni! Oszd ketté a hajad, majd mindkét oldalon készíts magadnak egy lazább parkettafontást. De ne fond végig a hajad! Amikor már elég hosszúnak érzed a fonatot ahhoz, hogy jöhessen a konty, akkor ezt egy-egy kontygumi segítségével készítsd el, viszonylag szorosan.

 

A halszálka, mint fonat

Ez a fonás kifejezetten egyszerű lesz, előtte viszont érdemes gyakorolnod magadon a halszálka fonás rejtelmeit. Ez egy kicsit máshogy áll össze, mint a klasszikus változat, hiszen nem három tincset pakolgatsz egymásra felváltva, hanem kettő nagyobbat, amelyekből folyamatosan kisebb tincseket veszel ki. A neten rengeteg egyszerűsített videót találsz hozzá, ha pedig már kellően begyakoroltad, jöhet a képen látható változat! Ehhez a frizurád felső részéből kell leválasztanod a hajad, hogy csak félig feltűzött hatást keltsen, és hogy biztosan ne jöjjön szét, a tetejénél fogd össze egy vékony hajgumival. 

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást