Dekor / Otthon

5 kis luxus fürdőszoba, különálló káddal

5 kis luxus fürdőszoba, különálló káddal

Szerencsére ekkor sem kell teljesen elbúcsúznod ettől a modern lakberendezési irányzattól: az alábbi példák jól mutatják, hogy a kisebb alapterületű fürdőszobákban is van mód különálló kádat tenni!

Feketén fehéren

Nem sok fürdőszoba alapterülete kisebb ennél a helyiségnél, mégis helyet kaphatott benne egy lábonálló kád – és eközben még a stílusosságról sem kellett lemondani! Igazán sikkes, nagyvárosi, de mindenekelőtt bohém megoldásokkal büszkélkedhet ez a fürdőszoba. Persze, az alapterület a legtöbbször adott és azon nem is igazán lehet változtatni, de arra van lehetőséged, hogy a berendezési tárgyak méretét csökkentsd. Ebben az esetben szintén ez történt. Ugyan a kád kisebb, a szofisztikált környezet miatt a méret nem sokat von le az összhatás értékéből. 

Zuhanyzóba rejtve

Manapság egészen mást jelent a zuhanykabin, mint régen: ezúttal már szó sincs az aprócska, műanyag, elhúzható falú változatokról. Elsöprő sikert aratnak a méretes, lehetőleg üvegfallal leválasztott, beépített zuhanykabinok. De hogyan fér el egy termetes zuhanyzó mellett a fürdőkád, ha aprócska a fürdőszoba? Például úgy, hogy a kabin alapterületét még jobban megnövelitek és a belső felén szorítotok helyet a lábonálló fürdőkádnak. Így egyúttal külön tudjátok választani a fürdésre szolgáló területet a helyiségben. Azt is biztosíthatjátok, hogy egyszerre lehessen zuhanyozni és a fürdőkádban ücsörögni.

Japán kád

A japán fürdőszoba kuriózuma a japán kád, ami formájában alaposan eltér az általunk megszokottól. Ugyanakkor nagyon előnyös akkor, ha igazán kicsi a rendelkezésedre álló alapterület, de sem a kádban fürdés élményéről, sem a lábonálló kádról nem szeretnél lemondani. A japán kád európai szemmel nézve inkább egy merülő medencének, vagy még inkább merülő dézsának felel meg. Általában henger formájú, de létezik belőle négyzet alakú és sarokba építhető változat is. Különlegessége pedig abban rejlik, hogy sokkal magasabb, mint amilyen széles. Emiatt az alapot tekintve egyáltalán nem foglal sok helyet, tehát nagyon praktikus szaniter, ha kevés helyet tudsz a kádnak biztosítani. Ellenben sajnos le kell mondanod a kádban fekvés élményéről.

Különlegesebb formák

Bár a japán kád kellően különleges és egyedi ahhoz, hogy bármelyik fürdőszobát feldobja, méretéből adódóan sokaknak nem tudja visszaadni a vágyott kád-élményt. Azonban az alapterületen nem igazán lehet változtatni a fürdőszobákban, legalábbis nem akkor, ha nem teljes felújításról van szó. Ebben az esetben érdemes lehet a különlegesebb formájú, lábon álló kádakra támaszkodni és egy olyan darab mellett voksolni, ami segít maximálisan kihasználni a teret. Látványra nem utolsóak az ovális formájú kádak és nagyon kényelmesek is, azonban csalókák: az alapjuk kisebb, viszont jóval szélesebbek, így nem foglalnak el kevesebb helyet. Ha minden négyzetcentimétert meg kell gondolnod, akkor a kicsit szélesebb, inkább téglalapra emlékeztető kádakkal jobban jársz, mert ezek legalább a praktikus elrendezést, maximális helykihasználást nem akadályozzák. 

Zuhanyzóval összekötve

Különálló kád esetében sem lehetetlen kihívás, hogy egy alapterületre koncentrálódjon a tusoló és a fürdőkád sőt, nem is feltétlenül muszáj, hogy mindezt egy sarokba tolva oldjátok meg. Tény és való, hogy zuhanyfüggöny, vagy éppen zuhanyfal nélkül nem a legpraktikusabb dolog tusolni, de ha sokkal jobban szeretsz kádban fürdeni, vagy a fürdőszoba kialakítása lehetővé teszi a gyors feltörlést, akkor nem feltétlenül kell elvetned ezt a lehetőséget sem.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást