Életmód / Receptek / Táplálkozás

Kínai fűszeres mung bableves

Kínai fűszeres mung bableves

Egy kiadós, fűszeres leves, amely egyszerűen mindenkinek ízlik! Az ázsiai mung babról jó tudni, hogy rendkívül tápláló, ugyanakkor könnyen emészthető – általában nem okoz hasi puffadást és gázképződést.

Hozzávalók 4 személyre: – 0,5 kg mung bab, megmosva és leszűrve – 1 l víz – 4 gerezd fokhagyma, finomra aprítva – 2 chili csípős paprika, apróra vágva (magvakat eltávolítva) – 1 hagyma, apróra vágva – 30 ml olívaolaj – 700 ml csirkehúsleves alaplé – 500 g főtt sonka, kockára vágva – 250 g fagyasztott spenót (nem szükséges kifagyasztani) – só és bors, ízlés szerint – Tabasco szósz tálaláshoz (opcionális)
  Elkészítése 1. A babot öntsük egy nagy edénybe, öntsünk rá 4 csésze vizet és forraljuk fel.
  2. Csökkentsük a hőt és főzzük fedő nélkül 30-40 percig vagy ameddig puha nem lesz és a víz el nem fő (hasonlóan a rizshez). 
  3. Közben keverjük össze a fokhagymát, paprikát, olívaolajat és egy serpenyőben dinszteljük puhára, majd tegyük félre.
  4. Amikor a bab megfőtt és a víz elfőtt, öntsük a babhoz a tyúkhúslevet és forraljuk fel. Adjuk hozzá a fokhagymás keveréket, sonkát, spenótot és alacsony hőmérsékleten főzzük még 15 percet.
  5. Fűszerezzük sóval, borssal és forrón tálaljuk.  

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást