20 kézzel készített húsvéti dísz

20 kézzel készített húsvéti dísz

Címlap / Otthon / Hobbi / 20 kézzel készített húsvéti dísz

Lepd meg szeretteidet, vagy egyszerűen díszítsd otthonodat egy könnyen elkészíthető kézműves tárggyal. Egyes díszeket akár még gyerekek is elkészíthetnek!

Apró állatkák

Szerezz be kis pom-pomokat, ezekből aranyos állatkákat készíthetsz: csibe, nyuszi, bárány. Anyagvégekből varrj nekik testrészeket – orrot, fület, csőrt, szájat – és egyszerű pillanatragasztóval ragaszd a „testhez”.
A vicces állatfigurákat elhelyezheted a húsvéti tojások közé, a virágkompozíciók mellé vagy az ünnepi terítéket is feldobhatod vele.

Nagy nyuszi

Hosszú végtagok és hatalmas fül jellemzi ezt a papírnyuszit. Elkészítéséhez színes papírra, mintás szalagra, pompomra (az orrának), gombokra (a szemének) és filctollra lesz szükséged.
A nyúl lábai szalagból készültek, míg testének többi részei színes papírból lettek kivágva. Ruháját díszítheted virágokkal, orrának ragassz rózsaszín pompomot, szemének pedig sötét gombokat. Az arcvonásait filctollal vagy színesceruzával rajzolhatod meg.

Pamacs-bari

A fehér sminklemosó vattapamacsokból akár húsvéti bárányt is készíthetsz! Sötétbarna, fekete vagy sötétszürke papírból vágj ki egy bárányformát úgy, hogy a törzse egy nagy kör legyen.
Erre lesznek ráragasztva a fehér vattapamacsok. Ragassz masnit a nyakára és szemet neki (fehér papírból és gombból).

Papírcsibe

Akár a gyerekek is elkészíthetik ezt az egyszerű húsvéti csibe-díszt. Mindössze sárga, fehér és naranccsárga színespapírra lesz szükséged, valamint ollóra és fekete gombokra (szemnek).
Vágd ki a képen látható formákat, majd ragaszd össze őket és díszítsd a csibe fejét. A szem alapja fehér kartonpapír legyen, a szemgolyója pedig fekete gomb.

Faldísz

Készíts egyedi faldíszt egy igazi tojásnak a feléből. Lékeld meg egyik felén a tojást, folyasd ki belőle a belsejét, majd egy vékonyélű vágóval vágd le a tojás felét. Tisztítsd és szárítsd ki alaposan belülről a tojást.
Ezután jöhet a tojásfestés, amelyet igazíts a képkeret mintájához. Ragassz szőrmét, vagy egyébb puffos anyagot a képkeret belsejére, majd ragaszd ehhez a tojást.

Nyuszifül

A gyerekek nemcsak hordani szeretik a nyuszifület, de szívesen el is készítik! Mindössze fehér és rózsaszín színespapírra, ollóra és ragasztóra lesz szükségük.

Tojástartó

Vágj ki színespapírból sávokat, majd fess kedved szerint mintát rá. Ragaszd korona-formára és helyezd bele a festett tojásokat!

Mézeskalács formák

Nemcsak Karácsonyra lehet mézeskalácsformákat sütni. Szerezz be csibe vagy nyusziformát és készíts hangulatos süteményeket.
Díszítsd sárga, zöld vagy rózsaszín cukorkákkal, hogy tavaszias hangulatot keltsenek.

Tojásmelegítő

Vágj ki nemez anyagból ilyen „tojásmelegítő” formákat, majd szélüknél varrd össze őket szegővarrásal.
Díszítheted ezeket hímzéssel vagy nemezanyagból kivágott mintákkal.

Tojásos doboz

Ha egy stílusos, dekoratív dobozt szeretnél készíteni a húsvéti tojásoknak vagy édességeknek, készíts el egy ilyen egyszerű szalaggal összekötött dobozt.
Színes kartonanyagból vágj ki egy nagy kereszt formát, majd hajtogasd össze nyitott doboz formára és fogasd össze az oldalait átfűzött szalaggal.

Ujjacska-nyuszik

Egy másik ötletes dolog, amit nemezből készíthetsz. Virágos ágakra vagy barkára is ráakaszthatod!

Felöltöztetett váza

Egy magas konzervdobozt vagy műanyag edényt vonj be nemezanyaggal, díszítsd a képen látható fodrokkal és tedd még sikkesebbé színes gombokkal.
Akár virágmintákat vagy pettyeket is ragaszthatsz rá a fodrok helyett.

Csokifa

Fess fehérre egy ágat, majd akaszd tele színes csokitojásokkal. Egy vidám dísz,  ideális húsvéti dekoráció.

Virágos ág

Szúrj tavaszi virágos ágakat egy dekoratív vázába, béleld ki szalmával vagy szalagokkal, és szórd tele színes tojásokkal.

Szalagos tojások

Szerezz be kézműves boltokból pehelykönnyű műanyagtojásokat, majd vond be őket színes krepp papírral (ragaszd a papírt a tojáshoz). Díszítsd szalagokkal.

Tojásba ültetett virágok

Törd le a tojás egyik felét, tisztítsd és szárítsd ki a belsejét, majd ültess apró virágokat bele.
Stílusos virágtartó ez, különösen dekoratív ilyenkor tavasszal.

Színes alumínium fólia

Vond be a húsvéti főttojásokat színes fóliával. Ez a modern változata a húsvéti tojásoknak!
Tojáságynak megfelel egy hagyományos tojástartó is, szalagokkal vagy fűvel bélelve.

Papírmadár

A képen látható papírmadárhoz kétféle kartonpapírra lesz szükséged: mintás és fehér. Vágd ki a madár törzsét és szárnyait, majd ragaszd össze őket.
Fűzz át egy szalagot a papírforma tetején, hogy fel tudd függeszteni akárhová.

Kötött nyúl

Aki szeret és tud kötni, annak gyerekjáték lesz ennek a gyerekjátéknak az elkészítése!
Kösd különböző színből a kezeket, lábakat és füleket, hogy még viccesebb nyúlfigura váljon belőle!

Tojásvédő

Ezeket a dekoratív flotír-csibéket nagyon egyszerű elkészíteni. Készíts papírsablont a madárról, majd vágd ki a flotíranyagból (amely legyen krémszínű, sárga vagy fehér) a sablon alapján két csibeformát.
Varrd össze a két formát és fordítsd ki az anyagot. Fekete fonallal varrj szemet és csőrt neki.

VIDEO Téli horoszkóp 2023

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!