Kézimunka ötletek

Kézimunka ötletek

Címlap / Otthon / Hobbi / Kézimunka ötletek

A kézimunkák nagyszerű lehetőséget kínálnak, hogy kiéld kreatív hajlamaidait, amikor szűkös a költségvetésed. Vond be a gyerekeket is!

Nyomtatható papír kézimunkák

Ha nem szeretnél sok pénzt költeni a kézműves munkákra, a legjobb választás számodra a nyomtatható, papírból készült kézimunkák, melyeket családtagoknak és barátoknak egyaránt ajándékozhatsz. Íme néhány ötlet a kezdéshez:

Személyre szóló naptár – Nyomtass ki egy naptárt, és varázsold személyre szabottá családi fotókkal és fontos dátumokkal.

Cetlis üveg – Ragassz cetliket a befőttesüvegekre és tárolj bennük különböző száraz élelmiszereket (bab, tészta, dió stb.).

Képeslapok – Készítsd el saját magad az üdvözlő kártyákat, képeslapokat.

Szakácskönyv – Nagyszerű ajándék lehet a gasztronómia szerelmeseinek egy nyomtatható szakácskönyv, melynek fedőlapját te magad tervezed meg. Nemcsak egyedi ajándék, hanem igazi szórakozás is.

Családi album – Szeretnéd megőrizni családod különleges emlékeit? Készíts egy albumot fotókkal, levelekkel, kéziratokkal, stb.

Ajándékutalványok és szelvények – Nem tudod eldönteni mit adj ajándékba? Készíts nyomtatható utalványokat, melyek olyan kényeztetéseket tartalmaznak, mint egy finom sütemény, vagy felmentés egy napi házimunka alól.

Origami

Annak ellenére, hogy bonyolultnak tűnik, az origami néhány hajtogatással lenyűgöző papír kézimunkákat hoz létre. Készíthetsz bármit, rózsáktól kezdve madarakig, melyekkel a gyerekek is eljátszhatnak. Kezdetnek tölts le az internetről néhány mintát.

Újrahasznosított kézimunkák

Az újrahasznosított kézimunkák remek foglalatosságok, ráadásul olyan alapanyagok szükségesek hozzá, amelyeket egyébként kidobnánk. Egy ilyen darab elkészítésével eleget tehetsz az alkotási vágynak és a tudatnak, hogy jót tettél a bolygónak. Inspirálódj a következő ötletekből:

Aranyos és praktikus – Vágj ki aranyos papírdarabkákat, majd ragaszd őket régi cipős dobozokra vagy egyéb tárolókra. Így a régi kacatokat új és hasznos tárolókká alakíthatod a dolgozószobád számára. Díszítsd őket régi ajándékoktól visszamaradt szalagokkal, masnikkal.

Alátétek – Készíts egy kollázst régi fotókból és magazinokból kivágott szavakból, csomagolópapírból és képeslapokból. Amikor kész vagy vond be egy laminált védőréteggel vagy átlátszó műanyag lehúzóssal és használd alátétként. Kérd meg a gyerekeket segítsenek neked. A különböző ünnepekre készíthettek más és más dekorációkat hasonló módszerrel.

Ékszer darabkák – Ne dobd ki az elszakadt láncokat és fülbevalókat! Fogó és drótvágó segítségével szedd le róluk az érdekesebb részeket, díszeket, gyöngyöket, majd készíts belőlük egyedi kiegészítőket.

Színes gyertya – Készíts gyertyát összetört színes zsírkréta belekből és illatosítsd vanília kivonattal, amit biztos találsz a konyhában.

Zokniból majom – Egy régi zoknit, néhány gombbal aranyos és imádni való majommá varázsolhatsz a gyerekek és a lélekben fiatalok számára!

Tarka varrt
párna – Régi anyagokból vágj ki négyzeteket, majd varrd őket össze, tömd ki és már kész is egyedi, személyes kispárna!

Koszorú műanyag zacskókból – Készíthetsz koszorút színes bevásárló szatyrokból is. Tökéletes karácsonyra, de akár egyéb alkalomra is. Díszítsd gyöngyökkel vagy egyéb dekorációs elemmel.

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!