Kezdd ezzel a mondattal a beszélgetést, és rögtön érdekesebbnek fognak találni

Kezdd ezzel a mondattal a beszélgetést, és rögtön érdekesebbnek fognak találni

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Kezdd ezzel a mondattal a beszélgetést, és rögtön érdekesebbnek fognak találni

A digitális korban nagyon könnyű egy üzenetet dobni akár egy ismeretlen embernek is, de valódi beszélgetést kezdeni talán nehezebb, mint valaha volt. Ha arra gondolsz, hogy mások ugyanúgy vágynak a társaságra, de éppen úgy nem tudják, hogyan fogjanak a beszélgetéshez, és örülni fognak, ha valaki megszólítja őket, máris könnyebb dolgod van,

De ha ezekkel a mondatokkal kezdesz, még szívesebben fognak beszélgetésbe elegyedni veled.

Kérj segítséget!

Ha esküvőn vagy, kérdezd meg, tudja-e, hány órától lesz a vacsora, a házibuliban, hogy hol tartja a házigazda a poharakat, vagy hogy melyik kikészített falatka mivel van megtöltve. Bármilyen apróság remek módja, hogy elindítsd a beszélgetést, mert amikor valaki segít valakinek, azonnal természetes kötelék alakul ki közöttük – ez része az emberi természetnek. Arról nem is beszélve, hogy az emberek szeretik azt érezni, hogy tájékozottak és képben vannak, így ha melletted érzik ezt, szívesebben kezdenek beszélgetni veled.

Mutasd meg a laza oldaladat!

Egy NAGYON fontos kérdést kell segítened eldönteni: kifli vagy zsemle? Melyikből jobb a szendvics?

Nem kell mindig olyan nagyon komolynak lenni, elég, ha bedobsz egy banális kérdést, amiről mégis mindenkinek van véleménye, hogy a melletted ebédelő kolléga szívesen kezdjen beszélgetni veled, és érdekesnek, szórakoztatónak tartsa a társaságodat.

Kérj őszinte véleményt

Van egy kérdés, amin nagyon sokat gondolkodom mostanában, kíváncsi lennék, hogy te mit gondolsz róla.

Ha elmondom, megmondod róla a véleményedet?

Ha egy ideje már ismersz valakit, de szeretnéd jobban elmélyíteni a kapcsolatotokat egy mély és tartalmas beszélgetéssel, kérd ki az őszinte véleményüket valamiről!

Az emberek szeretik azt érezni, hogy valakit érdekel, mit gondolnak, és MINDENKI örömmel osztja meg a saját véleményét.

De természetesen ez a nyitómondat csak akkor működik, ha tényleg érdekel is, hogy mit gondol a másik, és figyelni is fogsz arra, mit mond.

Jelentős apróságok

Az emberek nagy része imádja az úgynevezett triviákat, azokat az érdekes, de egyébként jelentéktelen apróságokat, amelyekre nem is gondolunk addig, amíg nem hallottunk róluk először. „Tudod, hogy melyik az a négy ország, aminek J-vel kezdődik a neve?” (Japán, Jamaica, Jordánia, Jemen).

Egy buliban vagy akár csak egy összejövetelen bármikor bedobhatod a semmiből is ezeket az érdekességeket, biztos, hogy mindenki szívesen száll be a találgatásba, és nagyon könnyű innen továbbépíteni a beszélgetést, hiszen azonnal érdekes és szórakoztató típusnak látszol majd.

Így tartsd fenn a beszélgetést!

Ha már elindítottad egy érdekes mondattal, csak az a dolgod, hogy fenn is tartsd a beszélgetést! A szakértők szerint ehhez fontos, hogy a beszélgetőpartnered felé fordulj, lehetőleg ne csak a felső testeddel, hanem úgy, hogy a lábfejeid is felé néznek – így mindketten sokkal jobban elköteleződtök a beszélgetésben, nem lesz senkinek az az érzése, hogy csak váltotok néhány szót, de fél lábbal már kint vagytok az interakcióból.

Tarts szemkontaktust, és adj folyamatos visszajelzést, bólogass, kérdezz rá részletekre, jelezve, hogy érdekel, amit mond, de ne szakítsd fölöslegesen félbe, ha már egy történet közepében van, hagyd, hogy kibontsa azt!

Amikor valaki elmesél valamit, a témával kapcsolatos érzései akaratlanul is kiülnek az arcára. Sokat segít, ha figyeled a mimikáját, és tükrözöd azt: ha például arról mesél, hogyan vették ki a bölcsességfogát, és kicsit megrándul az arca, valószínűleg fájdalmasnak tartja az emléket, ekkor te is szívhatod kicsit a fogadat, mondhatod, hogy jujj, kifejezve az együttérzésedet. Ha viszont felszalad a szemöldöke, valószínűleg meglepte valami az eljárás közben, például nem számított rá, hogy mennyire el fog zsibbadni az arca, te is felhúzhatod a szemöldöködet, és kísérheted a sztorit egy „nahát!”-tal.

Ha sikerül eltalálnod a másik érzelmeit, és ezeket visszaadnod, azonnal úgy fogja a másik érezni, hogy egy hullámhosszon vagytok, és jó veled beszélgetni, mert te megérted őt.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást