Kevésbé ismert gasztroblogok, amiket érdemes követned

Kevésbé ismert gasztroblogok, amiket érdemes követned

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Kevésbé ismert gasztroblogok, amiket érdemes követned

Bizony van élet Fördős Zé-n, a Chili&Vanilia-n és a Dolce Vita-n túl is (habár mindet imádjuk!), ha a magyar gasztroblogokról van szó. Összegyűjtöttünk neked néhány kevésbé ismert oldalt, amit feltétlenül megéri követni, ha egy kis inspirációra lenne szükséged a konyhában!

Hódítás a konyhában

Nagy Sándor blogján reggeliket, ebédeket és vacsorákat is találsz bőséggel, és természetesen mindegyikhez tartozik egy jó sztori is, hogy miért éppen ez sült ki ma a konyhában.

A gasztroblogger nagyon kreatív receptekkel kápráztatja el olvasóit, és mindig sikerül meggyőznie arról, hogy enni igenis nagyon jó dolog! A Hódítás a konyhában szerzőjétől szerencsére a kísérletezgetés sem áll távol, így garantáltan mindig találhatsz valami nagyon meglepő, de annál jobb tippet, receptet.

Ha pedig szereted a különösen szép ételfotókat, akkor ezt a blogot biztosan imádni fogod.

fromJuci

Az édességek szerelmeseit fogja elkápráztatni a fromJuci blog: torták, aprósütemények, kekszek és természetesen csoki miden mennyiségben.

Ha nem vagy éppen profi a sütemények terén, egy-két receptet mindenképpen érdemes innen kipróbálnod, hiszen nagyon könnyen érthetőek még a tapasztalatlanabbak számára is, és mindig jár hozzájuk 1-2 tipp – ha úgy tetszik, mesterfogás –, így te is szuper édességeket készíthetsz majd.

A blog erőssége, hogy izgalmas tortadekorációs ötleteket is meríthetsz belőle, amelyek tényleg nagyon egyszerűek, csak néhány elemből állnak, mégis nagyon látványosak.

Csak a puffin

Kis-Varga Judit blogja elsősorban édességekkel, süteményekkel foglalkozik, de emellett néhány könnyű és gyorsan elkészíthető főtt/sült vacsoraötlettel is találkozhatsz.

A receptek ezen a blogon is érdekes történetekbe vannak ágyazva, és a blogger azt is megvallja, ha valami elsőre nem úgy sikerült neki, ahogy szerette volna, hogy az olvasó már tanulhasson ebből.

A Csak a puffin valahogy mindig a házias ízeket, egy meleg, fényes családi konyhát juttat az eszünkbe, ahonnan állandóan isteni illatok szállingóznak. Megéri ilyen konyhát varázsolni az otthonba is, nem?

Íz és Itália

Az olasz ízek szerelmeseinek íródott ez a blog, amely az ételek mellett italrecepteket, valamint az olasz életmód és kultúra legfontosabb elemeit is megosztja az olvasóval.

A blog egyik legjobb eleme, hogy a különböző ételek történetét, történelmét is megismerhetjük belőle, és igyekszik mindent úgy átadni, ahogy eredetileg az olaszok is készítik.

Ha bolondulsz a paradicsomért és a tésztaételekért, de kíváncsi vagy arra is, ezeken kívül mi van még egy átlagos olasz menüben, ezt a blogot nyugodt szívvel ajánljuk neked.

I am a Food Blog

Ha tudsz angolul, akkor érdemes követned az I am a Food Blog gasztroblogot is, ahol a remek étel és italreceptek mellett utazási beszámolókat is kaphatsz, természetesen szuper kajafotókkal megtoldva, hiszen az oldal szerkesztői rengeteget járják a világot, főként az Egyesült Államokat.

Az oldal egytálételekben és reggelikben a legerősebb, de természetesen a süteményreceptjeik is elég látványosak.

Remek sztorik, látványos ételek, kreatív megoldások és tengerentúli ízek: kell ennél több egy jó gasztrobloghoz?

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!