Így készíts saját karácsonyi tervezőnaptárt!

Így készíts saját karácsonyi tervezőnaptárt!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Így készíts saját karácsonyi tervezőnaptárt!

Alig több, mint egy hónap van hátra karácsonyig, ezért lassan tényleg itt az ideje, hogy nekiállj készülődni az ünnepekre – feltéve, ha nem szeretnél fejvesztve kapkodni az utolsó napokban. Ahhoz, hogy semmit se felejts el, jó, ha készítesz egy saját karácsonyi tervezőt, ami ráadásul garantáltan meghozza az ünnepi hangulatodat is!

Hogyan fogj hozzá?

Amire mindenképpen szükséged lesz a tervezőnaptáradhoz, az egy A5-ös méretű gyűrűs mappa, és hozzá tartozó papírok. Vásárolhatsz sima fehér lapokat, amiket te lyukasztasz ki, de akár színeseket vagy karácsonyi mintásakat is. Ha önmagában nem érzed elég védettnek a lapokat, akkor ne lyukaszd ki őket, hanem A5-ös lefűzőkben tedd őket a könyvecskébe. A lefűzhető terveződ azért praktikus, mert bármikor bővíthető, és jövőre sem kell teljesen újat készítened majd, elég, ha új lapokat fűzöl bele. Mivel karácsonyra készülsz, bátran használd az ünnep színeit, metálfényű, arany-ezüst filctollakat és csillámport, hogy minél szebb legyen a naptárad. Érdemes kívülről is dekorálnod, amelyhez hobbiboltokban kaphatsz ünnepi papírcsomagolást, de akár nyomtathatsz is magadnak, hiszen százával találni ingyenesen letölthető mintákat az interneten.

Mit kell rendszerezned?

A karácsonyi tervező esetében természetesen a legfontosabb kérdés, hogy egyáltalán mik azok a dolgok, amiknek érdemes belekerülnie, és amiket szükséges rendszerezni.

Az első és legfontosabb talán az, hogy legyen egy oldalad, amelyen megtervezed a karácsonyi kiadásokat – mennyi pénzed van az ünnepekre, ebből mennyit költenél ajándékra, képeslapokra, főzésre és sütésre, a karácsonyi díszekre, esetleg a Mikulás ajándékokra. Ha küldesz hagyományos képeslapokat, akkor szükséged lesz címlistára, az ajándékoknál pedig egy gyűjtőlistára a nevekkel, és mindenkinek egy saját oldalra, ahol részletesen összegyűjtheted az ajándékötleteket, és jelölheted a változást, illetve azt, hogy mit sikerült már megvásárolnod. A karácsonyfadíszeknek szintén érdemes saját oldalt szentelned, ahol összeírhatod, milyen lesz a dekoráció, és hol vásárolhatod meg az egyes díszeket. Ha te fogod főzni a karácsonyi vacsorát, akkor egy menütervet is kell készítened, és a könyved második fele állhat a receptekből, amelyeket az ünnepre gyűjtöttél. Ha találsz egy szép karácsonyi képet, vagy bármit, ami megihlet, tedd bele a terveződbe!

Nyomtatható segédlapok és dekorációk

Ha nem szeretnéd az egész terveződet saját magad elkészíteni, remek nyomtatható sablonokat találsz hozzá az interneten, a hátránya maximum annyi ezeknek, hogy angol nyelvűek, de cserébe egységes stílusú lefűzőid lehetnek. A dekorációnál szintén nem kell a saját kézügyességedre hagyatkoznod, ha nem ez a fő erősséged, hiszen nyomtatható matricákat is találsz a neten, akár képeslapokat és ajándékkísérőket, ha a teljes készletre van szükséged. Mivel a terveződ egy naptár, azt ne felejtsd el, hogy minimum december, de akár már november hónapra is szükséged lesz egy-egy olyan táblára, amelyen a napok vannak beosztva, hogy az időbeosztást is el tudd készíteni: ilyen naptárlapot is találsz nyomtatható verzióban, a több napra kiterjedő eseményeket, terveket pedig tudod is jelölni benne színes dekortapaszokkal.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást