Így készíts puha kesztyűt egy régi pulóverből

Így készíts puha kesztyűt egy régi pulóverből

Címlap / Stílus / Divat / Így készíts puha kesztyűt egy régi pulóverből

Korán sötétedik, egyre hidegebb is van, nem csoda, ha ilyenkor már alig van kedved kimozdulni a lakásból. Ez az időszak tökéletes arra, hogy egy új hobbit találj magadnak, és egy csésze forró tea és valami kellemes zene társaságában kreatívan töltsd az estéket – erre adunk most egy ötletet!

Kesztyűt a régi pulcsiból

A kesztyűk valamiért túl gyakran felejtődnek a villamoson, vagy esnek ki a kabátod zsebéből. Az évszakváltáskor valószínűleg úgyis átnézted a ruhatáradat, és jó eséllyel találtál néhány olyan pulóvert, aminek az anyaga vagy mintája ugyan tetszik, de már nem hordod, mert kinyúlt, kiszakadt, foltos lett, vagy csak kiment a divatból. Nem kell azonban rögtön kidobnod, de a szekrényben sem kell tovább foglalnia a helyet – egy egészen kevés szabás-varrással még megmenthetsz belőle egy kesztyűnek valót.

Így készítsd el az egyujjasodat!

Fektesd a pulóvert egy asztalra, majd tedd rá az egyik tenyeredet úgy, hogy a csuklód – tehát az a rész, ahol a kesztyű majd véget fog érni – a pulóver alján legyen.

Az ujjaidat zárd össze, a hüvelykujjadat viszont enyhén tartsd el a tenyeredtől.

Fogj egy krétát, rajzold körbe a tenyeredet, majd vágd ki a kesztyűformát.

A pulóver elejéből és hátuljából két egyforma, de egyelőre még külön álló kesztyűlapot fogsz kapni.

Ezeket fordítsd egymással szembe, tehát úgy, hogy a színük nézzen egymás felé, majd varrd össze a lapokat.

Ehhez használhatsz varrógépet, de akár kézi varrást is, hiszen nem bonyolult munkáról van szó, akkor is menni fog, ha korábban nem varrtál még.

                                                                                                    Kép forrásahubpages.com

Ha kész vagy, fordítsd ki a kesztyűt, és próbáld fel! Ha a csuklórészt túl nagynak találod, akkor néhány nagy öltéssel futtass körbe rajta egy cérnát, majd húzd olyan szorosra, amennyire szeretnéd, és így kösd össze a cérna két végét. Azt azért tartsd fejben, hogy a kézfejedet is át kell majd bújtatnod ezen a lyukon!

Ha készen vagy, ismételd meg a műveletet a másik kezeddel is, és máris megvan a saját készítésű egyujjas kesztyűd!

Engedd szabadon a fantáziádat!

Természetesen tovább is díszítheted a kézmelegítőt! Hímezhetsz rá tetszés szerinti mintát, köthetsz rá masnit vagy fűzhetsz rá gyöngyöket. Különösen jópofa, ha egy másik, szintén kiszelektált pólóból vagy pulóverből vágsz ki mintát, például szívet vagy csillagot, és ezt rögzíted a kesztyűre varrással, vagy akár textilragasztóval. Csak a képzeleteden múlik, hogy milyen kesztyűben melengeted a kezeidet ezen a télen, vagy hogy milyen, saját készítésű  kesztyűvel leped meg a szeretteidet karácsonykor.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást