Tényleg ilyen egyszerű? Így élezik a késeket a profik

Tényleg ilyen egyszerű? Így élezik a késeket a profik

Címlap / Otthon / Tényleg ilyen egyszerű? Így élezik a késeket a profik

Az éles konyhakéssel való munka nemcsak hatékonyabbá és gyorsabbá teszi a főzést, hanem jelentősen növeli annak biztonságát is. A tompa penge ugyanis könnyebben megcsúszik az élelmiszereken, ami növeli a balesetveszélyt. Sokunknak azonban nincs otthon kézi élező eszköze, de szerencsére számos otthoni módszer létezik, amellyel könnyedén elérhetjük késeink eredeti élességét. Lássunk néhány praktikus, gyors és könnyen alkalmazható megoldást a mindennapokra.

VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?

Használj kerámialapot vagy bögre alját

unsplash.com

Az egyik legelterjedtebb technika, amellyel gyorsan és hatékonyan élesíthetjük késeinket, az a kerámialap vagy egy egyszerű kerámia bögre aljának használata. A legtöbbünk otthonának konyhaszekrényében fellelhető egy ilyen tárgy, így ez egy különösen kényelmes módszer.

A kerámialapon vagy a bögre alján lévő durva felület remekül alkalmas arra, hogy a kés élét visszaállítsuk eredeti állapotába. Csak annyit kell tennünk, hogy a kés élét körülbelül 20 fokos szögben a kerámialaphoz vagy a bögre aljához helyezzük, majd finoman húzzuk végig rajta, mindkét oldalon többször áthúzva a pengét. Ügyeljünk arra, hogy egyenletes nyomást gyakoroljunk a penge egész hosszán.

Oldalak: 1 2 3 4

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/4
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!