Az éles konyhakéssel való munka nemcsak hatékonyabbá és gyorsabbá teszi a főzést, hanem jelentősen növeli annak biztonságát is. A tompa penge ugyanis könnyebben megcsúszik az élelmiszereken, ami növeli a balesetveszélyt. Sokunknak azonban nincs otthon kézi élező eszköze, de szerencsére számos otthoni módszer létezik, amellyel könnyedén elérhetjük késeink eredeti élességét. Lássunk néhány praktikus, gyors és könnyen alkalmazható megoldást a mindennapokra.
VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Használj kerámialapot vagy bögre alját

Az egyik legelterjedtebb technika, amellyel gyorsan és hatékonyan élesíthetjük késeinket, az a kerámialap vagy egy egyszerű kerámia bögre aljának használata. A legtöbbünk otthonának konyhaszekrényében fellelhető egy ilyen tárgy, így ez egy különösen kényelmes módszer.
A kerámialapon vagy a bögre alján lévő durva felület remekül alkalmas arra, hogy a kés élét visszaállítsuk eredeti állapotába. Csak annyit kell tennünk, hogy a kés élét körülbelül 20 fokos szögben a kerámialaphoz vagy a bögre aljához helyezzük, majd finoman húzzuk végig rajta, mindkét oldalon többször áthúzva a pengét. Ügyeljünk arra, hogy egyenletes nyomást gyakoroljunk a penge egész hosszán.