Hobbi / Otthon

Kerti bútor raklapokból: 7 csináld-magad projekt, amivel százezreket spórolhatsz

Kerti bútor raklapokból: 7 csináld-magad projekt, amivel százezreket spórolhatsz

Ha igazán szép kertre vágysz, nem csak a virágokra és dekorelemekre kell figyelmet fordítanod, hanem a kerti bútorokra is. Sok esetben ezek adják meg igazán a hangulatot a teraszon, ám épp ebből kifolyólag százezrekbe is kerülhet egy-egy bútor. Szerencsére van olcsóbb verzió is, hiszen az alábbiakban mutatunk hét példát arra, hogyan lehet raklapokból dizájnos kerti bútorokat készíteni!

L-alakban

A raklapok egymásra pakolva és rögzítve, L-alakban igazán jól mutatnak a teraszon vagy akár az erkélyen is, pláne, ha a megfelelő színvilágot választod!

A szürke mindig ideális, hiszen bármivel megtalálja az összhangot, és elegáns stílussal ruházza fel a legegyszerűbb bútorokat is.

Érdemes a raklapokat is ezzel a színnel lekenni, hogy ne üssön el a többi tárgytól, és még mutatósabb legyen!

 

Menő fotelek

Nem muszáj kanapéban gondolkodni, hiszen a raklapok segítségével foteleket is készíthetsz – sőt, ez talán még egyszerűbb is lesz!

Akár háttámlával rendelkező, akár háttámla nélküli változatban gondolkodsz, mindkettő remekül mutat majd a kertedben.

Persze a vastagabb párnákról ne feledkezz meg, hiszen ezek nem csak kényelmesebbé teszik a foteleket, de jól is mutatnak rajtuk!

 

Asztallal együtt

Ha nem szeretnél festéssel bíbelődni, eredeti színében is alkalmazhatod a raklapokat, ezt a képen látható példa is jól mutatja. A lényeg, hogy semleges árnyalatú párnákkal használd, például feketével.

Szintén jó ötlet, ha a kanapé melletti asztalt is raklapokból álmodod meg, hiszen így nem töri meg a folytonosságot a szobában egy teljesen más stílusú bútor, pláne, ha ezek összeérnek egymással.

Virágok, tányérok, egyéb dekorok tárolására is szuper!

 

Színkavalkád

Ki hitte volna, hogy a raklapok segítségével színessé varázsolhatod a kertedet? Pedig így van!

Az első lépés megtalálni a tökéletes színkombinációt, ami akár a lila és a zöld is lehet, majd az egyikkel lefesteni az összes raklapot.

Ez már önmagában feldobja a hangulatot, de ha egy kicsit elegánsabbá tennéd a kerti bútort, az asztalt érdemes lehet üveglappal lefedni.

Így nem kell attól félned, hogy valami beesik a lapok közé, ráadásul igazán klasszul mutat!

 

Esküvőre is

Az elmúlt években egyre többen választották a kerti esküvőket, és inkább szűk családdal, az udvarban tartották meg a lagzit.

Ha te is így tervezel, nyugodtan válassz raklapokat asztal gyanánt, és teríts meg a vendégeknek ezen!

A vintage stílus kedvelőinek ez egyébként is sokat dobhat a dekorban, ráadásul még kényelmes is lesz a puha párnákon ülve vacsorázni, a százezres spórolásról nem is beszélve!

 

Pult a kertben

Nem fotelt és kanapét szeretnél, hanem egy kisebb pultot, ahol kedvedre tárolhatod a virágokat, esetleg a kertben elfogyasztandó italokat? Ebben az esetben is előveheted a raklapokat!

Két azonos méretű lapot rögzíts egymáshoz, fesd le őket a választott színre (a fehér biztosan nem fog kitűnni a többi berendezés közül), majd a tetejére jöhetnek a kisebb betonlapok.

De természetesen ez utóbbit akár fadeszkákkal is kiválthatod!

 

Hintaágy raklapból

A végére hagytuk a legmenőbb megoldást!

Egy hintaágy megvásárlása rengeteg pénzbe kerülhet, de ha szeretsz kreatívkodni, és van otthon elég raklap, ti is elkészíthetitek a saját változatotokat.

Ami nagyon fontos, hogy egymáshoz szorosan illeszkedjenek az elemek, a kötelek erősek és terhelhetőek legyenek, és találjatok egy biztos pontot, ahová gond nélkül felhelyezhetitek a bútort.

A legjobb, ha dekorációként kisebb lámpásokat akasztasz rá, hogy igazán romantikus hatásúvá varázsolja a kertet!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást