Kikapcsolódás / Szórakozás

Miért görbül a banán és hogyan szavaz egy űrhajós? 10 kérdés, amin még sosem gondolkodtál

Miért görbül a banán és hogyan szavaz egy űrhajós? 10 kérdés, amin még sosem gondolkodtál

A varjak meg tudnak minket különböztetni?

A varjú messze a legintelligensebb madár, hiszen nemcsak okos, de eszközt használ, sőt, játszani is szokott, a maga szórakoztatására. Az azonban meglepő, hogy minket embereket is remekül felismer arcról, és ha valakivel rossz élménye van, évekig képes rá neheztelni és nem felejt. Őket azonban még a legalaposabb varjú-kutató sem nagyon képes megkülönböztetni. 

Miért van a banánnak görbülete?

A banán az egyik legkedveltebb déligyümölcs, ami akár lehetne egyenes is, de mégsem az, méghozzá a gravitáció és a Nap miatt. A gyümölcsöt ugyanis húzza lefelé a gravitáció, míg ő a Nap éltető sugarai felé fordul, ezért keletkezik benne az ív. 

Az óceán mekkora része felfedezetlen?

A búvárkodás régen a gazdagok sportja volt, ma azonban már közel sem számít akkora luxusnak, hiszen a legtöbb nyaralóövezetben akár félnapi gyorstalpaló tanfolyam után alámerülhetünk a mélységbe. Ennek ellenére az óceánok 80 százaléka a mai napig teljesen felfedezetlen. 

mithiander/istockphoto.com

Melyik állatnak a legmagasabb a vérnyomása?

Az állatvilág legmagasabb vérnyomásával a zsiráfok dicsekedhetnek, nekik ugyanis közel kétszer olyan magas, mint az embereké. Ereik fala emiatt különösen erős szerkezetű, nehogy szétdurranjon. 

Mennyit nyom egy felhő?

Miközben az égen úszó, kedves bárányfelhőket figyeljük, eszünkbe sem jut, valójában milyen súlyos monstrumokat csodálunk, pedig ha ránkesne egy ilyen, megemlegetnénk. Egy átlagos felhőben 500 millió grammnyi esőcsepp is lehet, azaz 450 ezer kilót is nyomhat. Csak azért nem esik ennyi liternyi víz a fejünkre, mert az alatta levő levegő még nehezebb, vagyis sűrűbb. 

Még több érdekes kérdésre kapsz választ a következő oldalon. Kattints ide a lapozáshoz >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást