Már nagyban készülsz a karácsonyi sütős-főzős időszakra? Vagy csak szeretnéd meglepni a családodat és a barátaidat valami finomsággal? Jó hírünk van, hiszen a csokis cookie elkészítésével garantált lehet a sikered bárhol és bármikor! Íme a „titkos” recept!
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- ½ teáskanál fahéj
- 1 evőkanál kakaópor (szerintünk a klasszikus, keserűbb kakaóporral a legfinomabb)
- 1 tábla feldarabolt csoki (ízlés szerint lehet variálni – étcsokoládé, tejcsokoládé)
- mogyoró (mennyisége szintén ízlés kérdése)
- 15 dkg barna cukor (fehérrel is jó, de a barnával finomabb)
- 10 dkg puha vaj
- 1 tojás
Elkészítés:
Keverd össze a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a kakaóport, a feldarabolt csokit, és a mogyorót. A vajat olvaszd meg mikróban, majd keverd össze barna cukorral és habosra vert tojással. Ebbe a masszába keverd bele a lisztes, száraz összetevőket.
Jól dolgozd össze az alapanyagokat, majd formálj belőle apróbb golyókat. Ha nincs időd a formázgatással pepecselni, evőkanállal tegyél kis adagokat a tepsire, melyet előzetesen érdemes kivajazni, vagy sütőpapírral lefedni. A golyók ne legyenek túlságosan közel egymáshoz, mert sütés közben ezek szépen szét fognak terülni!
12-13 percig süsd 200-220 fokon, majd hagyd hűlni! Ezután pedig nem marad más hátra, mint bezsebelni az elismeréseket! 🙂