Kedvenc sorozatszereplőink, akiket kiírtak és azóta sem hevertük ki az „elvesztésüket”

Kedvenc sorozatszereplőink, akiket kiírtak és azóta sem hevertük ki az „elvesztésüket”

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Kedvenc sorozatszereplőink, akiket kiírtak és azóta sem hevertük ki az „elvesztésüket”

Szinte naponta látjuk őket, éveken át. Kedvenc sorozatszereplőink sokszor olyanok, mintha a családtagjaink lennének, hiszen órákat „töltünk” velük az életünkből, kötődni kezdünk hozzájuk, megkedveljük őket.

De a forgatókönyvírók sajnos nem igazodhatnak a nézőkhöz, néha bizony áldozatot kell hozniuk, amit mi szenvedünk meg leginkább.

George O’Malley és Derek Shepherd, Grace klinika

A Grace klinika immár 16 évad óta tartja izgalomban a kórházas sorozatok rajongóit, ami nem véletlen, hiszen rendkívül érzelmes és feszültségekkel teli a Seattle-i orvosok élete.

A kezdő szereplőgárdából sajnos már nem sokan vannak jelen a történetben és bizony volt néhány karakter, aki igazán fájdalmas veszteség volt számunkra.

A magam részéről még mindig nem hevertem ki George O’Malley halálát, akit nemes egyszerűséggel elcsapott egy busz és Derek Sheperdét sem, akinek a főszereplővel, Meredith-szel való évődése és beteljesült szerelme az egyik legfontosabb szál volt a sorozatban.

A 16. évadban végül Alex Karevet is elveszítettük, de legalább ő megkapta a maga „boldog befejezését”.

 

Jen Lindley, Dawson és a haverok

A történet szerint Jen volt a zűrös lány tinédzserkorunk egyik népszerű sorozatában, valójában mai szemmel nézve annyira nem is volt zűrös, sokkal inkább egy szorongással és depresszióval küzdő tizenéves, aki szeretetre vágyik.

Szülei a nagymamájához küldik vidékre, ahol Dawson és barátai is élnek és ahol hamar fel is kavarja az unalmas kisváros állóvizét.

A hat évad alatt láthatjuk, ahogy kapcsolatból kapcsolatba veti magát és keresi a boldogságot, azonban épp mikor megtalálná megtudjuk, hogy halálos betegséggel küzd, amire nincs gyógymód.

Hát tényleg nem jár egy lázadó, boldogtalan tinédzserlánynak a happy end?!

 

Marissa Cooper, Narancsvidék

Kamaszkorom másik kedvenc sorozata volt a Narancsvidék, amely a napfényes Kaliforniába repít minket, ahol a felső tízezer tinédzserei és egymás ellen áskálódó szüleik tengetik életüket.

Közéjük csöppent be a nehéz sorsú Ryan Atwood, aki szempillantás alatt szerelembe is esik a helyi középiskola legnépszerűbb és persze leggazdagabb diákjával, Marissa Cooperrel. Marissa a sorozat első három évadának meghatározó szereplője volt, még akkor is, ha olykor az agyunkra ment.

Elveszítése azonban teljesen derékba törte a sorozatot, ami végül a negyedik évaddal véget is ért.

Vigasztaljon minket a tudat, hogy szerelme karjai között halt meg.

 

Matthew Crawley, Downton Abbey

Az első résztől kezdve láttuk, hogy Mary Crawley és a semmiből előkerülő sokadik unokatestvér, Matthew, aki a családi vagyon örökli, egymásnak vannak teremtve.

Ők persze folyamatosan vitáznak és csatároznak egymással, de végül Mary is beismeri a vonzalmát és a szerelem beteljesedik a brit kastély falai között.

Nem örülhettünk azonban sokáig, hiszen Matthew-t az egyik legboldogabb pillanatban ragadták el tőlünk a sorozat forgatókönyvírói: néhány perccel azután, hogy felesége egészséges gyereknek adott életet, a férfi balesetet szenvedett.

Némiképp segített kiheverni a traumát a tény, hogy a színészt saját kérésre írták ki a sorozatból, még ha mégoly kegyetlen módon tették is.

 

Tracy, avagy az Anyuka, Így jártam anyátokkal

Bár a sorozat jelentős részében nem szerepelt, mégis végig ott volt, hiszen éveken keresztül vártuk, hogy felbukkanjon, végre megtudjuk, hogy ki az, akit Tednek szánt az ég.

Megkaptuk, tökéletes, megszerettük és viszonylag hamar el is kellett veszítenünk.

Ezt a befejezést a sorozat legtöbb rajongója azóta sem tudja megbocsátani a készítőknek.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást