Szuper sulis módszerek, amiket felnőttként is gyakorolhatsz, hogy sikeresebb legyél a mindennapokban

Stumpf Bea
Írta: ,
Szuper sulis módszerek, amiket felnőttként is gyakorolhatsz, hogy sikeresebb legyél a mindennapokban

Kép forrása: frame.bloglovin.com

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de amikor beköszönt az ősz, én mindig nosztalgiázok egy kicsit az iskolakezdéssel kapcsolatban. Bár az iskolás éveknek már rég vége, mégis izgalomba tudok jönni az új füzetek, az új feladatok, a hegyesre hegyezett ceruzák gondolatától és attól, hogy mit hoz ez az új „tanév” számomra. Lehet, hogy már nem iskolába járunk, de mégis van pár dolog, amit érdemes lenne visszavennünk a szokásaink közé! Lássuk mik ezek!

Kapcsolatok, kapcsolatok, kapcsolatok Kép forrása: inspiredbythis.com

Nézz körbe a barátaidon, az ismerőseiden és a tágabb környezeteden, és vizsgáld meg, hogy kiket ismersz közülük az iskolás éveidből. Ugye, hogy megdöbbentő?

A kapcsolataink nagy részét a tanulóévek alatt építjük ki, és bár lehet, hogy ezek a munkahelyi kötődések és a mindennapi feladatok mellett elhalványulnak, mégis fontosak számodra.

Ha már itt az új „tanév”, azt javasoljuk, hogy melegítsd fel a kapcsolataidat néhány olyan ismerősöddel vagy régi barátoddal, akiket igazán fontosnak tartottál és akik közel álltak hozzád.

Ez nem csak a magánéletben, de ki tudja, lehet, hogy a karriered szempontjából is egy új lökést adhat majd számodra. Na, kit hívsz fel elsőként?

Mérhető célok Kép forrása: nordicdays.blogspot.hu

Az iskolában megszoktuk, hogy minden héten számonkérték tőlünk azt a tudást, amit a korábbi időszakokban magunkévá tettünk.

Dolgozatok, felelések, témazárók.

Bárhogy is nevezzük, bármennyire is utáltuk akkor, valójában ezek jó eszközök voltak arra, hogy lásd, miben és mennyit fejlődtél egy adott időszakon belül.

Bár már nem az iskolapadban ülsz nap mint nap, a fejlődésre és annak megfelelő vizsgálatára mai napig nagy szükséged van.

Mit szólnál ahhoz, ha az őszt arra is áldoznád, hogy egy kicsit jobban elmélyülj a saját céljaidban és az azokhoz tartozó rögös út kisimításában?

Ezt elkezdheted egyedül is például a SMART célok felrajzolásával az idei évre vonatkozóan vagy az elkövetkezendő hosszabb-rövidebb időszakokra, de segítséget is kérhetsz a barátaidtól vagy a kollégáidtól, hogy külső szemmel is vizsgálják meg a kérdést.

Fókuszban

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

3 óriási tévhit a hurutos köhögéssel kapcsolatban

Okos tetőablak: együtt a kényelem és a funkció