4 bevált tipp, hogy okosabbnak tűnj a főnököd szemében

Berényi Nóri
Írta: ,
4 bevált tipp, hogy okosabbnak tűnj a főnököd szemében

Fontos, hogy milyen a rólad kialakított kép a főnököd szemében, ezért tedd meg a tőled telhető legtöbbet, hogy ez pozitív legyen. Vannak helyzetek, amikor nem árt, ha kicsit rásegítesz erre különböző praktikákkal, így biztos lehetsz benne, hogy a főnököd egy magabiztos, intelligens nőként tekint majd rád. Íme pár praktika, amivel sikerülhet.

Használj egyszerű nyelvezetet Kép forrása: kinfolk.com

Vagyis ne úgy kelljen kibogoznia a lényeget a mondandódból. Beszélj egyszerűen és érthetően vele. Ettől máris intelligensnek tűnsz majd a szemében. Azok az emberek, akik tömören és egyszerűen fogalmaznak, azok általában tisztában vannak a mondandójukkal és könnyen átadják a lényeget a másik félnek. Éppen ezért úgy tárgyalj a főnököddel, hogy előtte szedd össze magad, és készülj fel a beszédedre rendesen. Ami még sokat nyom a latba az előadásmódodat illetően, az a hangsúly. Tudjuk, hogy nem egyszerű, mikor a főnököddel kell beszélni, de legyél vele ugyan olyan határozott, mint bárki mással. Nem fölényeskedő, hanem határozott! Érdemes akár beszédtanárral is fejlesztened ezt a készségedet, mert az élet bármely területén jól jöhet a határozott beszéd.

Kérdezz bátran! Kép forrása: stocksy.com

A Harvard Business School kutatói szerint ha tanácsot kérsz, sokkal ügyesebbnek tűnhetsz. A főnöködnek pedig imponálni fog, hogy tőle kérsz tanácsot, és az is, hogy ennyire talpraesett vagy.

De vigyázz, mert, ha túl sokat kérdezel, az bizonytalanságot sugall és egyből más hatást váltasz ki belőle. Legyenek összeszedett, konkrét kérdéseid, amiből látja, hogy foglalkoztál a témával és van véleményed az üggyel kapcsolatban.

Itt is fontos megtalálnod az arany középutat, kizárólag akkor kérdezz, ha a mondandód valóban megfontolt és témába vágó, ne untasd őt felesleges körökkel. Az időpont is fontos tényező, ezért érdemes előre egyeztetned a főnököddel, amikor csak rád és a kérdésedre figyel. Ettől komolyabban fog venni és értékeli, hogy nem támadtad le váratlanul a nap közepén.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?