9 dolog, amivel jobban jársz, ha magadban tartasz a munkahelyeden

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
9 dolog, amivel jobban jársz, ha magadban tartasz a munkahelyeden

Kép forrása: flipboard.com

Ahhoz, hogy jól érezd magad a munkahelyeden, elengedhetetlen, hogy megnyílj és magadról is megossz néhány számodra fontos dolgot. A kulcs itt a mit és hogyan, hiszen a jó és sikeres karrier és az ahhoz vezető, illetve azt kísérő munkakapcsolatok sok esetben ezen múlnak. Lássuk, mik azok a témák, amikről inkább ne kezdj hosszú beszélgetéseket a munkahelyeden, sőt jobb, ha tudatosan kerülöd őket!

Ahogy azt az idősebbek szokták mondani, ne tárgyalj politikáról és vallásról az asztalnál, nem oda tartozik.

Ugyanúgy igaz lehet ez a munkahelyekre is, hiszen mindkét topik érzékeny terület, nem jó, ha ezeket megbolygatod.

A kulcs ugyanis abban rejlik, hogy ezek a nézetek mindenkinél mélyre ható gyökereken nyugszanak, így azzal, hogy kicsit megpiszkálod az állóvizet nem arra ösztönzöd majd a beszélgetőpartnered, hogy megváltoztassa a véleményét, sokkal inkább csak vitát szítasz.

Tipp: Amikor észreveszed, hogy ilyen irányba mozdul a beszélgetés, akkor keress egy kifogást, amivel távozhatsz vagy inkább hallgasd mások véleményét, de te maradj diplomatikus és semmiképp ne ítélkezz!

Pletykák Kép forrása: heretique.tumblr.com

Sem a munkahelyre, sem a legtöbb beszélgetésbe nem illenek a pletykák, hiszen egyrészt nem viszik előre a beszélgetést, másrészt ha te vagy mindig a pletyka elindítója, az rossz színben tüntet fel téged.

Egyrészt negatív energia, amire semmi szükségetek a munkahelyeden, másrészt ha másokról elindul egy, a háta mögött folytatott beszélgetés vagy kritizálás, akkor ne aggódj, te is sorra kerülsz majd.

Ha a munkahelyeden, a kollégáid körében ez megszokott, akkor próbálj inkább kimaradni belőle, így tudják majd, hogy hozzád felesleges menniük, benned nem találnak majd jó beszélgetőpartnerre, ha pletykálkodásról esik szó.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!