5 shopping alapszabály, hogy ne költs feleslegesen ruhákra

Zabolai Margit
Írta: ,
5 shopping alapszabály, hogy ne költs feleslegesen ruhákra

Ha valakit még sosem kapott el a vásárlási láz, akkor örüljön, de én, bevallom, hajlamos vagyok rá, hogy elengedjem a lovakat. Aztán persze otthon sopánkodok, főleg akkor, ha olyasmit vettem meg, ami nem érte meg az árát, vagy igazából nem is tetszik. Az alábbi szabályok segítenek kordában tartani magamat – és talán nektek is jól jöhetnek. :)

Ne vedd meg, ha nincs mivel felvenned Kép forrása: bloglovin.com

Persze, időnként nem árt kipróbálni egy új stílust vagy egy addig nem hordott fazont. De gondold végig: ha tényleg semmi, de semmi nincs a gardróbodban, amihez egy kicsit is passzolna a próbafülkében nézegetett darab, akkor valószínűleg eléggé távol áll a stílusodtól, és nagy a valószínűsége, hogy egyik reggel sem éreznéd magadban a késztetést arra, hogy kipróbáld a megszokottal szöges ellentétben álló stílust.

Akkor inkább válassz valamit, ami kicsit más, mégis illik a meglévő ruháidhoz: ha kisebb lépésekben haladsz, a változásról sem kell lemondanod, de nem is dobsz ki pénzt olyasmire, amit sosem veszel fel.

... ha nem vagy biztos benne Kép forrása: thepulseboutique.com

Ha nem tudod eldönteni valamiről, hogy tényleg kell-e neked, vagy megéri-e az árát, érdemes rá aludni egyet. De lehet, hogy még inkább érdemes egyszerűen otthagyni a boltban, és nem költeni rá.

Az ember idővel kicsit megunja a már régóta hordott ruháit, ez természetes, de ha valamitől már akkor sem leszel egészen izgatott, amikor megveszed, vagy amikor először felpróbálod, akkor elég kicsi az esélye, hogy a jövőben ez lesz a kedvenc ruhadarabod, vagy szívesen fogod majd hordani.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!