4 kérdés, ami minden állásinterjún elhangzik – És a válasz, amit hallani szeretnének

Kovács Andrea
Írta: ,
4 kérdés, ami minden állásinterjún elhangzik – És a válasz, amit hallani szeretnének

Kép forrása: frame.bloglovin.com

Vannak kérdések, amelyek mintha minden interjún elhangzanának – ez nem lehet véletlen. Ha neked is gyanús, hogy azért kérdezik ezeket, mert van egy bizonyos válasz, amit hallani akarnak, akkor most lerántjuk a leplet! Válaszaink persze csak iránymutatást adnak, mert a legjobb az, ha mindig őszintén és a helyzetednek megfelelően válaszolsz.

Mi a legnagyobb gyengeséged? Kép forrása: thezoereport.com

Amikor az erősségedről kérdeznek, még könnyű megtalálni a választ, kiemeled néhány jó tulajdonságodat, eladod magad, megy ez neked! De mi van akkor, ha egyenesen rákérdeznek arra, hogy mi a legnagyobb gyengeséged?

Zavarba jönni ilyenkor sem kell, gondolj arra, hogy hiába is próbálod tökéletesnek beállítani magadat, senki sem az, és ezt pontosan tudja az interjúztató is.

Ezzel a kérdéssel inkább azt szeretné kideríteni, hogy mennyire látod reálisan magadat, mennyire vagy kritikus magaddal szemben, és főleg miként kezeled a saját gyengeségeidet, úgyhogy igyekezz pozitív választ adni?

Gondold át, mi a gyengeséged, és azt is, hogy hogyan szoktál túllendülni ezen, milyen stratégiáid vannak megoldásra. A lényeg, hogy higgadt, komoly, de pozitív végkicsengésű választ adj.

Mik a terveid a jövőre nézve? Kép forrása: blog.bloglovin.com

Bár ez a kérdés sokszor az interjú legvégén és csak félig formálisan hangzik el, ne hagyd magad megtéveszteni, nagyon is fontos dologról van szó!

Az interjúztató azt szeretné megtudni, hogy hosszabb távon is számolhatnak-e veled, vagy az első adandó alkalommal, amikor jobb lehetőséget kapsz, tovább is állsz, ő pedig megint itt ülhet majd, vadászva az újabb jelöltet.

Lehet, hogy nem ez a legalkalmasabb pillanat arra, hogy elmondd, valójában az énekesi karriereden dolgozol, csak addig kellene egy állás, amíg sztár leszel, vagy hogy arra gyűjtesz, hogy jövőre hátizsákkal körbestoppold Európát.

A válaszodban fókuszálj a munkahelyre és az adott cégre, beszélj arról, hogy milyen terveid vannak az állással kapcsolatban, hogyan tudod elképzelni itt a hosszabb távú terveid megvalósulását.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv