Hozzávalók
– 2 evőkanál vaj
– 4 gerezd fokhagyma, paszírozva
– 1 nagy fej hagyma, apróra vágva
– 2 nagy burgonya, meghámozva, felkockázva
– 2 sárgarépa, apróra vágva
– 0,5 l tyúkhúsleves alaplé
– 1 fej karfiol, rózsáira bontva
– 1 csésze tej
– 1 teáskanál só
– 1/2 teáskanál őrölt fekete bors
– késhegynyi őrölt szerecsendió
– 1 kis csokor apróra vágott friss petrezselyemzöld
Elkészítése
1. A hagymát és fokhagymát puhítsuk meg vajon. Dobjuk rá a répát és burgonyát, a fűszereket. Öntsük fel az alaplével.
2. Főzzük ameddig félig megpuhul, majd dobjuk bele a karfiolt, 2 szál petrezselyemzöldet, és főzzünk mindent puhára.
3. Öntsük bele a tejet (vagy főző tejszínt) és főzzük fel az egészet még egyszer.
4. Vegyünk ki a levesből pár ép karfiol rózsát és répa darabot. Botmixerrel turmixoljuk pépessé a levest. Ha nem elég vastag, kevés habarást is tehetünk bele.
5. Díszítsük petrezselyemzölddel és a megmaradt karfiol / répa darabokkal.
Jó étvágyat kívánunk!