Über cuki karácsonyi manó, lépésről lépésre

Über cuki karácsonyi manó, lépésről lépésre

Címlap / Otthon / Über cuki karácsonyi manó, lépésről lépésre

Az egészen aprócska manóktól kezdve, a valóban méretes, kisgyermek méretű darabokig tényleg hatalmas a választék, és a színeket, díszítéseket illetően sem fukarkodtak a gyártók. Azonban – ahogy a legtöbb csodaszép, karácsonyi dekorációt, úgy – a karácsonyi manót is könnyedén elkészítheted házilag.

A karácsonyi manóknak több típusa van, és értelemszerűen azok a bonyolultabbak, amiken több a részlet, illetve kezeik és lábaik vannak. Először az alap-manó elkészítését mutatom be neked, hiszen ezt akár kisgyerekekkel közösen is össze tudjátok dobni. 

A legegyszerűbb karácsonyi manó

Amire szükséged lesz: 

egy kör alakú anyagdarab a testhez
egy háromszög alakú anyagdarab a sapkához
töltőanyag (lehet vatta, rizs, szárított levendula, stb.)
rojtos, szőrős anyag, vagy fonal a szakállhoz
orrnak fagyöngy
ragasztópisztoly

Így csináld:

A töltőanyagot tedd rá a kör alakú anyag közepére, majd fogd össze az egészet és ragasztópisztollyal rögzítsd (gyerekek akár befőttes gumit is használhatnak). A kapott gombóc összefogott felén igazítsd el a szakállnak való anyagot, és itt is használd a ragasztót. Ha az alap megszáradt, már jöhet is a fagyöngy: a szakállra nyomd rá. A háromszöget tekerd össze úgy, hogy tölcsérformát kapj. (Ha nagyon puha anyagot használtál, kartonnal megerősítheted belülről.) Az így elkészült kalap már rá is kerülhet a manócska fejére, és ezzel el is készültél. Természetesen bárhogyan kidekorálhatod a manó ruháját, kalapját, különféle ruhákat, táskákat csinálhatsz neki és persze hajat szintén ragaszthatsz rá.

 

 

 

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást