Család / Életmód / Hobbi / Otthon

8 kedves ajándék tipp nagyszülőknek – A legkisebbekkel is el tudjátok készíteni!

8 kedves ajándék tipp nagyszülőknek – A legkisebbekkel is el tudjátok készíteni!

De mivel rukkolhattok elő, ha nem csak egy kedves rajzot szeretnétek magatokkal vinni az ünnepekkor?

Egy kis édesség házilag

Az édesség mindig jó ajándék, az elkészítése pedig remek lehetőség arra, hogy bevond a kicsiket is a készülődésbe. A süteményszaggatás, a mézeskalács díszítés remek opció a nagyobbacskák mellett, de az egészen kicsik is örömmel veszik ki a részüket a gyúrásból, mártogatásból. Ha van időd, elkészítheted te magad a sütemény alapot, majd hagyhatod, hogy olvasztott csokiba, vagy cukormázba mártogassák őket. Jó, ha teszel az asztalra szóró cukrokat, így még kreatívabb lesz a végeredmény.

Tipp: amennyiben nincs lehetőséged sütni, úgy akár a kész pereceket, ropikat is mártogathatják a legkisebbek.

 

Felakasztható karácsonyfadísz

A nagyszülők garantáltan imádni fogják a felakasztható karácsonyfadíszeket, hiszen így akárhányszor ránéznek a karácsonyfára, mindig eszükbe jutnak majd az unokák. Bármilyen díszt készíthettek erre a célra, ha a gyerekek már ügyesen bánnak a tűvel, akár pattogatott kukoricát is fűzhettek.

Addig viszont jó ötlet lehet az egyszerű ragasztós ajándék készítés: orvosi pálcikára ragasszatok ünnepi feliratokat, vagy akár a gyerekek nevét. Az akasztó, masni elkészítésénél és persze a helyes szavak kirakásánál segédkezz, a többit bízd a gyerekekre!

 

Oldalak: 1 2 3 4

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást