6 káprázatos sziget, amit látni kell

6 káprázatos sziget, amit látni kell

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / 6 káprázatos sziget, amit látni kell

Nem csak a történelmi jelentőségük, vagy képeslap-szerű szépségük az, ami a csáberejüket emeli, hanem az is, hogy ezek a szigetek elzártsága miatt sajátságos növény és állatvilággal is találkozhatunk.

Zakynthos – Görögország

A legdélebbi jón-szigetet a kelet virágának is szokták nevezni. A terület déli partja a fürdőzőknek kedvez, a délnyugati részen azonban meredek, sziklás, így a strandolásra nem alkalmas, ám a látvány, mely elénk tárul, utánozhatatlan. A szigeten rakja le tojásait egy ritka tengeri teknős faj, a Caretta.
Az egyik legnagyobb látványosság a nyugati parton elterülő Navagio-öböl- amely, szinte az összes, Zakynthos-ról szóló képeslapon megtalálható-, melyben egy félig eltemetetett hajóroncs árnyékában élvezhetjük a görög vendégszeretetet.

Capri – Olaszország

A Nápolyi-öbölben elterülő kicsiny sziget fantasztikus látványosságaival, és történelmi nevezetességeivel várja a nyaralókat. A romantikus települések mellett mindenképpen érdemes felkeresni a Villa Jovis-t, ahol egykor Caligula és Tiberius is hódolt a test vad vágyainak, és orgiákat rendeztek.
Szintén kihagyhatatlan a természet egyik csodája, a kék barlang. Ennek bejárata igen alacsony, épp’ hogy átfér rajta egy csónak. Belülről a képződmény tágas, a víz kristálytiszta, és mivel csak az apró bejáraton szűrődik be fény, a barlang belseje gyönyörű kék színben pompázik. Sziklás partjai miatt a fürdőzőknek nem annyira kedvez, ám búvárkodáshoz és a vízi sportok kipróbálásához ideális.

Bora Bora – Francia Polinézia

Ezt a szigetet senkinek nem kell bemutatni, hiszen mindenki álmodozott már arról, hogy egyszer eljut ide. A Tahititól 230 km-re fekvő Bora Bora szélcsendes, látványos, aprócska gyöngyszem a csendes óceán vizein.
Aprócska, hiszen 26 km2, ezért akár biciklivel is bejárható 2-3 óra alatt, de a helyi buszt is igénybe vehetjük, vagy bérelhetünk autót.
A sziget gyönyörű természeti adottságai mellett nem utolsó látványt nyújt a vízre épített, szalmatetős luxus-bungalók sora, melyek cölöpök segítségével emelkednek ki a kék víztömegből.

Brač – Horvátország

Dalmácia legnagyobb szigetéről van szó, melyet minden évben turisták ezrei lepnek el. Ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen a sziget bővelkedik a csodálatos tájakban. Ide látogatva mindenképpen érdemes felkeresni Milnát, ahol megtalálhatjuk a Postinja Blača nevű, 1588-ban épített és a mai napig működő kolostort, valamint Vidova Gorát, ahol a sziget legmagasabb pontjáról nézhetünk szét.
A tenger szerelemeseinek biztosan örömet okoz Bol strandja, ami kavicsos felületével 500 méterre nyúlik be a tengerbe, mint egy természetes móló, persze azoknak sem kell lemondani a fürdésről, akik a homokos partokat kedvelik, hiszen Brač-on ilyet is találhatunk.

Seychelle-szigetek – Seychelle-szigeteki Köztársaság

A csoport 155 szigetből áll, melyek többsége korallzátonyon jött létre, ám a három legnagyobb, Mahé, Praslin és La Digue gránit alapokon nyugszik. A szigetek nyugodt légköre és a helyiek vendégszeretete kedvez a pároknak és a nászutasoknak, ám aki szórakozni vágyik, az inkább egy másik lehetőséget válasszon.
A Seychelle-szigetek elképesztően látványos tengerpartokkal rendelkeznek, olyanokkal, amit a legszebb képeslapokon látunk, fehér homokkal és bólogató pálmafákkal.

Kanári-szigetek – Spanyolország

Az összesen 7 szigetből álló Kanári az atlanti óceánban terül el. A csoport minden tagja vulkanikus eredetű, erre utal az is, hogy mindegyik közepén találunk egy-egy vulkánt.
Az ide látogatók válogathatnak a lehetőségek közül, hiszen a pihenés mellett az aktív kikapcsolódást kedvelők is megtalálják a számításukat, illetve akkor sem kell csalódnunk, ha kulturális programokra vágyunk. A sziget lakossága nagy vendégszeretettel és egy életre szóló élménnyel várja az ide látogatókat.

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!