Ezért olyan különlegesek a júniusban született babák

Ezért olyan különlegesek a júniusban született babák

Címlap / Életmód / Család / Ezért olyan különlegesek a júniusban született babák

A gyermekek rengeteget tanulnak a környezetükből, a látott minták, sémák alapján fejlődnek, de még ez sem változtat drasztikusan az alaptermészetükön. Mitől különlegesek a júniusi babák?

Mintha két gyereked lenne

A júniusban született babák esetében sokszor érezhetik úgy a szülők, hogy valójában nem is egy, hanem két gyermekük van – legalábbis, ami az energiaszintet és a kíváncsiságot jelenti. A nyár első hónapjában napvilágot látott gyermekek már egész korán megmutatják a világnak, mennyire érdeklődőek. Állandóan fogni kell őket, sétálni velük, mert bár még mászni sem tudnak, mindent látni akarnak. Valóságos megváltás lehet, amikor végre maguktól megindulnak (erre többnyire idejekorán sor is kerül), persze ekkor meg az okoz nehézséget, hogy folyton szem előtt kell őket tartani.

Nehéz lekötni a figyelmüket

Mivel az érdeklődési körük nagyon szerteágazó és már egészen kiskorukban látják, mennyi izgalmas dolog akad a világban, nem igazán lehet hosszútávon lekötni a figyelmüket. Hamar ráunnak mindenre: a játékokra éppúgy, mint a különböző foglalkozásokra. Babaként sokszor nehezen tűrik az olyan unalmas dolgokat, mint az etetés, vagy éppen a pelenkacsere, ezeket a kötelező programokat állandó ficánkolással próbálják ellensúlyozni. 

Csak fecsegnek és fecsegnek

Amennyire energikusak, érdeklődőek és állandóan jönnek-mennek, pakolnak, úgy válnak a későbbiekben igazi szószátyárra. A júniusi babák iszonyúan cserfesek tudnak lenni, és kíváncsiságuk kielégítésére kérdésáradatot zúdítanak mindenkire, aki a közelükbe kerül.

Élénken figyelik a körülöttük levő világot és annyi információt raktároznak el, amennyit csak tudnak. Ennek köszönhetően nagyon tájékozottak lesznek: ha a szüleik kellő figyelmet fordítanak rájuk, könnyen kiemelkednek tudásukkal, ismereteikkel a többiek közül. Ezek után talán már nem is meglepő, hogy igazi társasági emberek. Nem szívesen játszanak egyedül, vagy, ha mégis, csak rövid ideig. Sokkal jobban szeretik, ha mindenki rájuk figyel, velük foglalkozik, nagyon igénylik a társaságot. 

miodrag ignjatovic/istockphoto.com

Kedvességükkel bárkit elvarázsolnak

Igazán kedves, figyelmes és bűbájos gyermek válhat belőle, aki azonnal az ujjai köré csavar bárkit. Legyen az felnőtt, vagy más kisgyerek, könnyen a kedvében jár bárkinek. Egyáltalán nem esik a nehezére, hogy kapcsolatot teremtsen másokkal, gond nélkül barátkozik, ismerkedik, a későbbiekben pedig ugyanilyen egyszerűen merül beszélgetésekbe bárkivel. Könnyen kellemetlen helyzetbe tudja hozni a szülőket, mert még annak is képes ecsetelni a család intim titkait, akit most lát életében először. 

Kedvelik a változatosságot

A júniusi babának nem az erőssége a rendrakás, vagy éppen a kitartás, ezeket a tulajdonságait már egészen babakortól érdemes fejleszteni, támogatni. Bár úgy tűnik, figyelmesen hallgat, gondolatban sokszor már máshol jár, megfigyelhető, hogy nagyon szórakozott. Nehéz lesz rávenni, hogy valami mellett kitartson, ugyanis az érdeklődési köre szerteágazó és ez a tanulmányaira, majd a munkájára is igaz lesz.

Számára csak olyan lehetőségek jöhetnek szóba, amik kellően mozgalmasak és változatosak, valamint kevés üléssel járnak. Nagyon jól másolja környezetét, ezért szülei magatartása esetében ékes példája lehet annak, mennyire sokat számít a minta. Sokat könnyít a nevelésén, ha a szülő a lehető legtöbb dologba bevonja a júniusban született gyermeket, és közben állandóan szóval is tartja – ez utóbbi garantáltan nem lesz nehéz feladat.

Babák személyisége hónap szerint

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!