A jómód mégiscsak boldogít? Ezek a világ legboldogabb országai

A jómód mégiscsak boldogít? Ezek a világ legboldogabb országai

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A jómód mégiscsak boldogít? Ezek a világ legboldogabb országai

Norvégia

A skandináv ország a tavalyi negyedik helye után ugrott fel idén az elsőre. Amellett, hogy Norvégia jelenleg a világ legboldogabb országa, nagyon magas az itt élő emberek várható élettartama (körülbelül 81 év), az oktatás és az egészségügy is jól működik náluk.

Kétségtelenül ez a kontinens egyik legszebb része, csodálatosak a fjordjai, gleccserei és természeti képződményei. Norvégia remek hely lehet továbbá az aurora borealis megfigyelésére is. Érdekesség, hogy az ókorban úgy tartották, hogy a sarki fény nem más, mint egy istenek által küldött jel.

Norvégia
Norvégia – istockphoto

Dánia

Dánia elveszítve tavalyi első helyét, ezúttal a második helyen végzett a világ legboldogabb országait összesítő listán, ám így sincs okuk a szégyenkezésre. A várható élettartam az országban 80 év és a vagyoni különbségek is viszonylag kicsik.

Érdemes megemlíteni, hogy a fővárosuk, Koppenhága igazi kerékpáros város, a helyiek nagyjából harmada rendszerint biciklivel jár dolgozni – köszönhetően a remekül kiépített kerékpárutaknak.

A város kikötője pedig világhírű: a Nyhavn lenyűgöző színes házairól készült fotókat bármely Dániába csábító utazási prospektusban megtaláljuk.

Koppenhága
Koppenhága – istockphoto

Izland

Izland sorozatban másodjára végzett a dobogó harmadik fokán. A szigetországban többek között alacsony az adózás mértéke, jól működik az egészségügy és nem mellesleg a többi felmérés szerint ez a világ egyik legbékésebb országa is.

Izlandra látogatva rengeteg vulkánnal és gleccserrel találkozhatunk, nem véletlenül hívják a tűz és jég birodalmának.

Kihagyhatatlan látnivalót kínálnak vízesései és természetesen minden turistának kötelező útba ejtenie a Kék Lagúnát, ahol 37-39 fokos termálvízben áztathatjuk magunkat és élvezhetjük annak jótékony egészségügyi hatásait.

Izland
Izland – istockphoto

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást