Innen is tudhatod, hogy nem kiegyensúlyozott a kapcsolatotok: a szerelmed online viselkedése árulkodik

Innen is tudhatod, hogy nem kiegyensúlyozott a kapcsolatotok: a szerelmed online viselkedése árulkodik

Címlap / Szerelem / Innen is tudhatod, hogy nem kiegyensúlyozott a kapcsolatotok: a szerelmed online viselkedése árulkodik

Ha egyáltalán nem posztolt, akkor gyanús, ha hirtelen belehúzott. Furcsa, ha idáig csak egy-két ismerős jelölését fogadta el, most viszont ő az, aki látszólag teljesen ismeretlen embereknek küld felkérést. Ugyanígy lehet háttérüzenete annak, ha olyanokkal veszi fel a kapcsolatot, akikkel rég nem beszélgetett, és jól láthatóan próbálja feleleveníteni a korábbi barátságokat, – állítása szerint kihűlt – szerelmeket. De milyen intő jelei lehetnek még annak online, ha nem túl kiegyensúlyozott a kapcsolatotok? 

Rendszeresen nézeget más nőket

Oké, mindannyian kíváncsiak vagyunk bizonyos emberekre, és a közösségi média lehetőséget is ad arra, hogy észrevétlenül meglessük, mi újság van velük, hogyan élik a mindennapjaikat. Nyilván nem kell kiborulnod, ha a te barátod is időnként megnézi, mi van az exével, vagy a kolléganőjével. Ha viszont állandóan valaki más után kíváncsiskodik, akkor az utalhat arra, hogy nem éppen a legboldogabb melletted.

Nem feltétlenül kell féltékenykedned, ugyanis más érzések is lehetnek a levegőben, mint szerelem, vagy éppen vágy. Sokszor ez nem is feltétlenül olyasvalami, amit neked kell orvosolnod. Pl. lehet, hogy egy be nem teljesült kapcsolat, vagy éppen egy ex (akár a te exed) az, akit rendszeresen ellenőriz – ezeknek az érzelmeknek a lezárása az ő feladata. Ez fontos lépés lenne, ha a teljes boldogságot szeretnétek megélni együtt…

Túl sokat posztol

Talán azt gondolod, hogy semmi okod az aggodalomra, ha folyton posztol a szerelmed, és rendszeresen oszt meg olyan tartalmat, amin ketten szerepeltek. Ennek azonban éppen az ellenkezője igaz. Már sok új, modern felmérés megerősítette, hogy akik túlzásba esnek a posztolással, azok borítékolhatóan nem boldogok a való életben.

A virtuális térben kialakított kép segítségével próbálják saját magukat igazolni.

Olyan képet igyekeznek mutatni magukról, amivel szeretnének, ám nem tudnak azonosulni.

Mindez arra utal, hogy a barátod nem boldog és nincs elég önbizalma. Másoktól várja a visszaigazolást, önhittségének megerősítését, adott esetben pedig az lehet a célja, hogy irigységet keltsen, esetleg féltékenységet keltsen másokban.

Jacob Townsend/unsplash.com

Nincs rád utaló nyom

Ez ugyancsak akkor lehet intő jel, ha a barátodnak fontos az online profilja, tehát ha sok időt tölt a közösségi médiában, sokat posztol, böngészik rajta. Ebben az esetben nem éppen a boldogságáról ad hírt az, ha rólad még nagyítóval sem találni említést, véletlenül sem kerül fel olyan fotó, amin együtt szerepeltek.

Ahogy a túl sok poszt, úgy a semmi sem éppen szívet derítő. Valahol a kettő között lenne az aranyközépút, ami egyben a boldog párok ismérve is.

Nem válaszol azonnal

Nos, csak kevés ember van, akinek nincs állandóan kéznél a mobilja. Természetesen akadnak kivételek (még szerencse!), de mindenki ismeri annyira a partnerét, hogy tudja, mennyire sűrűn válaszol a beérkező üzenetekre. Vannak férfiak, akik egyáltalán nem tartják ezt fontosnak – ekkor természetesen te se vedd a boldogságának fokmérőjének azt, mennyi ideig tart, amíg visszapötyög neked valamit.

Ugyanakkor az már egészen más tészta, ha tudod, hogy folyton online van (ezt igazolja az is, hogy állandóan elérhető az alkalmazások szerint), neked viszont rendszerint késve, vagy egyáltalán nem válaszol. Ha sokat nyaggatod, vagy munka közben zavarod, akkor nyilván nem várhatod el, hogy folyton készenlétben álljon, de ha órák telnek el úgy, hogy a fontos üzeneteidre nem reagál, akkor az sajnos nem sok jót jelent.

Túl sokat van online

Manapság már szinte egyfajta fokmérője lett a társaságnak, mennyi ideig vagyunk hajlandóak félretenni a mobilunkat, amikor együtt múlatjuk az időt. Amikor jól érezzük magunkat, a korábbiakhoz megszokott módon folyik a beszélgetés, akkor tiszteletlenségnek érezzük, hogy folyton az üzenőfalat lessük. Ekkor úgy gondoljuk, a virtuális térben történt dolgok megvárnak – a jelenlevők viszont nem. Persze, nem feltétlenül a boldogtalanság jele, ha a partnered sokat lóg a neten, hiszen ez utalhat egyfajta függőségre, vagy éppen arra, hogy észre sem veszi, mit csinál. Kényelmesen érzi magát melletted, ezért úgy véli, nem is olyan rossz dolog, ha sokat böngészik.

Ugyanakkor nem szabad, hogy ezzel átlépjen egy bizonyos határt, hiszen az a kapcsolatotok minőségét is befolyásolhatja. Arról nem is beszélve, hogy ha titkolózik, akkor arra enged következtetni, hogy valaki mással is tartja a kapcsolatot, valakivel szívesebben beszélget online, mint veled élőben.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást