Jelek, hogy a pasiból jó apa lesz

Jelek, hogy a pasiból jó apa lesz

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Jelek, hogy a pasiból jó apa lesz

Amennyiben toporzékolva viseli a vereséget számítógépes játékban, töprengj el rajta: biztos azt akarod, hogy ő legyen a gyermekeid apja? Csokorba szedtük azokat a momentumokat, amelyek arra utalnak, hogy egész jó papamatéria!

Segít a háztartási teendőkben

Bambán bámulja a tévét, miközben körbeporszívózod, mert megint összemorzsázta chips-szel a szőnyeget? Akkor bizony előfordulhat, hogy a pelenkacseréhez sem lesz sokkal több kedve, az éjszakai etetések alkalmával pedig inkább ő is kér egy kései palacsintát ahelyett, hogy segítene.
Minél gyakrabban tapasztalod a segítőkészségét már most, annál valószínűbb, hogy a pici érkezése után sem lesz gond!

Jól teljesít nyomás alatt

Ha egyedül maradnátok a dzsungelben, akkor vajon két másodpercen belül halálra marná egy kígyó, vagy pedig a túlélőshow-s versenyzőket megszégyenítve faágra szúrt sült hallal örvendeztetne meg, hogy aztán a természet lágy ölén álljatok neki a bébiprojektnek?
Amennyiben az első végletet tartod valószínűbbnek, nem feltétlenül érdemes rábíznod a sajátodon kívül egy másik kis életet…

Nem vesz mindent véresen komolyan…

Képes igazán önfeledten kacagni? Nem tartja cikinek, hogy mulasson egy mesén? Ha nem szégyelli magában az örök gyermeket, akkor apának is szuper lesz!
Kutatások bizonyítják, hogy a mindig komoly, szigorú szülők csemetéi kevésbé kiegyensúlyozottak, mint azokban a családokban nevelkedő porontyok, akiknél a röhögcsélés nem tabu.

… de azért rendben vannak a dolgai

Az előbb azt mondtuk, hogy örök gyermeknek lenni jó, aminek persze megvannak a maga egészséges határai.
Amennyiben ez a fajta viselkedés akadályozza az érvényesülésben, esetleg még felnőttes ambíciói sincsenek, akkor akármilyen helyes pasiról van szó, apának valószínűleg csapnivaló lesz. A felelősségtudat a kulcsszó – megvan benne?

Van vagy volt házi kedvence

Ne háborodj fel a párhuzamon: aki gondoskodott már huzamosabb ideig egy kis élőlényről, előnnyel indul, ha a szülői feladatokról van szó.
A kis kedvenc pisijének, kakijának és olykor hányásának türelmes takarítása ugyanis jó edzés az emberpalántára érkezésére. (Más kérdés, ha az állatka azért lett a múlté, mert éhen- vagy szomjan halt szegény…)

Érzi, mire van szükséged…

Arra buzdít, hogy moccanj ki a barátnőiddel, fizess be egy jó kis masszázsra vagy menj el nyugodtan vásárolni? Esetleg éppen a régen vágyott étterembe visz el vacsorázni anélkül, hogy említenéd?
Ha megvan benne ez a különleges érzék, hogy észlelje és kielégítse a szeretteinek igényeit, egészen biztosan fantasztikusan rá fog hangolódni a csöppségre is! Ez egyébként az önzetlenség jele, ami egyébként sem hátrány a családapa szerepben.

… de nem erőltet semmit

Az egy dolog, hogy érzi, mire van szükséged – az pedig már teljesen más lapra tartozik, hogy nálad is jobban tudja, ráadásul nem fél hangoztatni. Ha valaha is tapasztaltad, hogy rád akarja erőltetni az akaratát, mert úgy gondolja: rajta kívül senki sem lát tisztán, akkor valami alapvetően nincs rendjén nála.
Gondolj csak bele, milyen vitákra számíthatsz a gyermeknevelés során, ha kész tortúra például egy közös főzés vagy bevásárlás…
A te párod átment a „teszten”? Kíváncsian várjuk kommentben!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást