Egészség / Életmód

7 jel, hogy ráférne az egészségedre egy kis fogyás

7 jel, hogy ráférne az egészségedre egy kis fogyás

Magas a koleszterinszinted

A magas vérnyomáshoz hasonlóan a vérben található megemelkedett rossz koleszterin szintje is jelenthet hosszú távú problémákat. A rendszeres testmozgás és egészséges étrend itt is segít, nem is feltétlenül a fogyás, hanem az azzal járó egészséges szokások azok, amelyek csökkenteni tudják a koleszterinszintet.

2-es típusú cukorbeteg vagy, vagy afelé tartasz

Menj el orvoshoz, ha folyamatosan szomjas vagy, gyakran kell mosdóba menned, és évek óta magas a testtömegindexed. Lehet, hogy cukorbeteg vagy, vagy éppen a kapujában állsz, és még visszafordítható a folyamat. A fogyással lehet segíteni a helyzeten, de mindenképpen konzultálj az orvosoddal, hogy tényleg félned kell-e attól, hogy kialakul nálad a betegség.

Minden évben hízol valamennyit

A hízással alapvetően nincs semmi baj, és az sem probléma, ha nem vagy nádszálkarcsú, ha egyszer jól érzed magad a bőrödben. Az viszont már gondot jelenthet, ha az elmúlt években folyamatosan híztál, még akkor is, ha csak pár kilóról van szó. Ez ugyanis összeadódik, és a fent említett egészségügyi problémákat okozhatja. Ne várd meg a bajt, cselekedj inkább előtte, és állítsd meg időben a hízást. Még akkor is, ha nem akarsz fogyni, legalább arra figyelj, hogy ne hízz tovább.

A családodban volt vastagbél- vagy mellrákos

Bár a rák alapvetően nem egy örökölhető betegség, a hajlamot tovább örökíthették ránk – a túlsúly pedig az állapot egyik legnagyobb rizikófaktora. A menopauza utáni mellrák komoly előidézője lehet a túlsúlyosság, és hasonló a helyzet a vastagbélráknál is. A rendszeres mozgás és az egészséges életmód itt is sokat segíthet, hogy minimalizáld az esélyedet a betegség kialakulására.

Forrás

1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást