7 jel, hogy ráférne az egészségedre egy kis fogyás

7 jel, hogy ráférne az egészségedre egy kis fogyás

Címlap / Életmód / Egészség / 7 jel, hogy ráférne az egészségedre egy kis fogyás

Kifáradsz a mindennapi mozgásban

Persze, senki nem szeret megmászni egy húszemeletes épületet, és ha lerobban a busz, és 4 kilométert kell sétálnod a munkahelyedig, az is megvisel bárkit. Az viszont más kategória, ha a mindennapi ingázás, néhány lépcső, vagy egy kis séta is megvisel, és elfáradsz benne. Ez azt mutatja, hogy nagyon rossz kondiban vagy, és egy kicsit fel kéne hoznod magad olyan szintre, hogy legalább a mindennapi mozgások ne legyenek megerőltetők.

Hangosan horkolsz, és soha nem alszod ki magad

Ha nagyon hangosan horkolsz, könnyen lehet, hogy alvási apnoéd van, ami egy rossz éjszakai légzéssel, gyakori ébredéssel járó rendellenesség. Előidézheti az is, ha túl sok zsírt tárol a szervezeted a nyakad körül, vagyis akkora a tokád, hogy az összeszűkíti a légutakat a torkodban. Ha a párod panaszkodik a horkolásodra, vagy te is érzed, hogy valamiért nem pihensz esténként, érdemes orvoshoz fordulni.

Magas a vérnyomásod

A túlsúly a magas vérnyomás egyik legkomolyabb rizikófaktora, a magas vérnyomás pedig gyakorlatilag a szív- és érrendszeri problémák kapudrogja. Lehet, hogy gyógyszerekkel kordában tudod tartani, de nagyon fontos az is, hogy élj egy kicsit egészségesebben, és mozogj rendszeresen. Így természetes módon is le tudod csökkenteni egy kicsit.

laflor/istockphoto.com
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást