Jelek, hogy sürgősen karriert kellene váltanod

Jelek, hogy sürgősen karriert kellene váltanod

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Jelek, hogy sürgősen karriert kellene váltanod

A szakemberek szerint legfeljebb 5 évente váltanunk kellene ahhoz, hogy ne fásuljunk bele a munkánkba, és teljes legyen az életünk.

Az első karrierváltásom előtt hosszú évekig ültem a babérjaimon egy olyan munkahelyen, ahová 10 évig örömmel jártam be, függetlenül attól, hogy hajnalban kellett kelnem, 10-12 órákat dolgoztam, és több főnököm is volt egyszerre. Aztán jött 3-4 olyan év, amikor már nem szerettem bejárni, nem beszélgettem a kollégáimmal, csak a pénz és a megszokás tartott ott. Hosszú ideig nem fájt eléggé, hogy váltsak.

Aztán váltottam: egy szempillantás alatt fele annyi pénzért dolgoztam, de szerettem bejárni a munkahelyemre, szerettem, amit csináltam, és jóban voltam a kollégákkal.

Innen – mikor eljött az idő – már jóval könnyebb volt új vizekre evezni, mivel időben felismertem a jeleket, amelyek arra utaltak, hogy mennem kell.

Sokan belesüppednek egy olyan helyzetbe, amelyben már nem elégedettek, mégsem képesek kilépni belőle. Azért ott maradni egy munkahelyen, hogy a számláidat ki tudd fizetni, és az eddig megszokott életedet élhesd, csak helyben toporgás.

Jelek, amik arra utalnak, hogy karrierváltásra van szükséged Kép forrása: fulltimegypsy/depositphotos.com

A karrieredet, és ezáltal az életedet megfelelő magabiztossággal és a jövőbeli döntések kezedbe vételével tökéletesen irányíthatod.

Te is megérdemled, hogy boldog életet élj, ahol a munka és a magánélet egyensúlyba kerül.

De lássuk, miért van szükséged váltásra, és mi alapján válassz olyan munkát, ami kiteljesíti az életed.

A munkával való elégedetlenségünk negatív hatással lehet a mentális egészségünkre. Ennek eredményeképpen a mentális egészségünk a stressz, az öregedés, a súlygyarapodás és a belső egészségügyi problémák megjelenéséhez vezethet. Íme azok a közös tényezők, amelyek arra utalnak, hogy itt az ideje a munkahelyváltásnak:

  1. Úgy érzed, csak öregszel, szorongsz és egyre több sérelem ér a munkahelyeden, emiatt már úgy kelsz fel reggel az ágyból, hogy érzed, ma sincs kedved bemenni.
  2. Feszültség nyaktájékon, alvási nehézségek, koncentrációzavar, szorongás, depresszió, az önbecsülésed csökkenése. A negatív energia a körülötted élő emberekre vetül, azaz a barátokra és a családra.
  3. Állandóan azon jár az eszed, mikor lesz már hétvége.
  4. Látszólag minden rendben, de mégsem ez az álmod.

A karrierváltás nemcsak az álmaid felé vezető út, de növelheti az önbecsülésedet, és újjáélesztheti a munka iránti érdeklődésedet. Mindenképp a munkahelyváltás a megfelelő döntés, ha egyet vagy többet tapasztalsz az alábbi jelenségek közül:

  1. Negatív környezetben való munkavégzés.
  2. Nehéz főnökkel való munkavégzés – a munkád legnagyobb kihívása a főnökkel való együttműködés, pedig minden csak a kommunikáción múlik. Egy hozzáértő főnökkel közvetlenül megvitatható minden apró gond.
  3. Nem érzed pontosan, mi is valójában a munkád, kissé elveszettnek érzed magad, mégis ez a középszerűség az, ami kényelmessé vált, és félsz ezen változtatni.

A legtöbb ember a munkahelyén marad, és inkább ellubickol a langyos vízben, mint hogy bevállalná az újat, az esetleges kudarcot és az ismeretlentől való félelmet. A siker nem jön magától. Gyakran fárasztó tud lenni, és ki kell lépned hozzá a komfortzónádból. Ha félsz attól, hogy valami újban vegyél részt, soha ne feledd, hogy az élet túl rövid.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást