Stílus

Januárban születtél? 5 érdekes tény rólad, ha ilyenkor van a szülinapod

Januárban születtél? 5 érdekes tény rólad, ha ilyenkor van a szülinapod

Nem is gondolnánk, de januári gyereknek lenni nem könnyű. Nemcsak azért, mert az év leghidegebb és legbarátságtalanabb hónapja, hanem mert többek között egész életükben kevesebb ajándékot kapnak. Erről tudna mesélni Kate Middleton, Ellen DeGeneres, vagy Oprah Winfrey, hiszen ők is januári születésű hírességek. Apropó, tudtad, hogy kifejezetten sok januáriból lesz celeb? És azt gondoltad volna, hogy kiemelkedően sokan lesznek közülük orvosok és könyvelők? Íme öt egyéb érdekes tény a januárban születettekről. 

Rosszul időzített születésnap

A karácsony az év legfontosabb ünnepe – a nyugati kultúrában legalábbis – és ha máskor nem is, de szenteste szinte mindenki megajándékozza a családját és a barátait. Karácsonykor többet költünk szeretteinkre, mint egész évben, így ez az ünnep igencsak megterheli a pénztárcát.

Karácsony után pedig jön a szilveszter, amikor alaposan ki is szórakozza magát a nép, így a januári születésnapi bulikra kevesebben mennek el és kevesebben vesznek ajándékot is, mint a többi hónapban. Viszont ha valaki olyan szerencsés, hogy pont január elsején született, felfoghatja úgy, hogy az egész világ őt ünnepli év végén. 

Sokan lesznek közülük híresek és balkezesek

A Bécsi Egyetem folytatott kutatást abban a témában, hogy jobb- vagy balkezességünket mennyiben befolyásolja az, hogy melyik hónapban születtünk.

Mint kiderült, azok a férfiak, akik novemberben, decemberben vagy januárban születtek, nagyobb eséllyel lesznek balkezesek, mint az év többi kilenc hónapjában világot látott emberek.

Érdekes, hogy a nőkre nem jellemző ez. Egy Amerikában folytatott felmérés szerint pedig a Vízöntő az a csillagjegy, akiből a legnagyobb eséllyel lesz híres ember. 

Nem betegesek, de a cukorbetegséggel vigyázniuk kell

A Kolumbia Egyetem vizsgálta azt, hogy a januárban született csecsemők hátránnyal indulnak-e abból a szempontból, hogy ilyenkor sok vírusos betegség és megfázás van a környezetükben. Kiderült, hogy nem, ezek a babák semmivel sem betegesebbek, mint más hónapokban született társaik.

Az viszont bebizonyosodott, hogy van összefüggés a terhesség véghónapjaiban az anyát érő kevés napfény és a kettes típusú diabétesz kialakulása között, úgyhogy a januáriaknak vigyáznia kell a cukros ételekkel. 

Nyugodt emberek, jó problémamegoldó képességgel

A téli hónapokban az emberek begubóznak és összebújnak, talán ennek köszönhető, hogy a hideg hónapok szülöttei kevésbé ideges emberek és nem hajlamosak olyan mértékben a kedélyhullámzásra, mint a többi évszakban világot látott emberek. A Time magazin írta meg, hogy egy 2015-ben végzett felmérés szerint a januári és februári emberek magasabb szintű képzelőerővel, kreativitással és problémamegoldó képességgel vannak megáldva, úgyhogy ha gondban vagy, nyugodtan kérj tőlük tanácsot!

Horoszkóp, szerencseszám, virág és kő

A január 20-a előtt született emberek csillagjegye a Bak, a hónap végiek pedig Vízöntő jegyűek. Utóbbiakra azt mondják, nagyon függetlenek és fegyelmezettek, így ideális vezetők. A Vízöntők pedig jól uralják érzéseiket és szívükön viselik környezetük és az emberiség sorsát. Hivatalosan a januárban született emberek virága a szegfű és a hóvirág. Utóbbi védett, de szegfűből nagyon sokféle színű létezik, így ha meg szeretnénk lepni őket, szép árnyalatokból válogathatunk.

Szerencseszámuk is kettő van, mégpedig a 4 és a 22. A januári emberek drágaköve az Almandin, ami tulajdonképpen vörösgránát. Ez a kristályalakban előforduló ásvány féldrágakőnek minősül és régen gyógyhatást tulajdonítottak neki. Átlátszó, szép vörös kő, amely több császári koronán volt méltó díszítőelem. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást