Január 9. – 15.: Dobd fel a januárt izgalmas programokkal!

Január 9. – 15.: Dobd fel a januárt izgalmas programokkal!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Január 9. – 15.: Dobd fel a januárt izgalmas programokkal!

Lassan vánszorog ez a hónap, de felgyorsíthatod az időt, ha változatos programokkal töltöd meg a napjaid! Január második hetében is rengeteg előadást, koncertet és filmvetítést ajánlunk.

Hétfő – január 9.

Je Suis Charlie – Két ével később

2015. január 7-én követték el a francia karikaturista hetilap, a Charlie Hebdo elleni terrortámadást, amely új fejezet nyitott Franciaország történetében. A Kelet Kult vendégei (Erőss Gábor szociológus, Pápai Gábor karikaturista, Soós Eszter Petronella politológus) arról beszélgetnek, hogyan reagált Franciaország erre a sokkra, hogyan változott a demokrácia, a szólásszabadság, a gondolat és az alkotói szabadság viszonya ezután.

Hogyan legyek az, aki lehetnék?

Gondolkoztál már azon, hogy olyan életet élsz-e, amilyet szeretnél? És ha nem, miért nem? Esetleg pontosan tudod, hogy mire vágysz, valami mégis visszatart? Tudni szeretnéd, hogyan hozhatod ki magadból a maximumot? Boross András humanisztikus pszichológus előadásában az önmegvalósítás témáját járja körül a H13-ban.

Kedd – január 10.

Az állampolgár premier előtti vetítés

Vranik Roland filmje, Az állampolgár már bemutatása előtt híres lett, hiszen a megrázó szerelmi- és menekülttörténet amatőr színészekkel, magyarországi bevándorlók segítségével, sok humorral mutatja be egy másik országba való beilleszkedés nehézségeit.

A Menedék Műhely vetítésén most premier előtt láthatod a filmet a Gólyában!

Szerda – január 11.

Transzszibériai Expressz: A fehér rénszarvas filmvetítés

Igazi különlegességet láthatsz az Urániában: a Transzszibériai Expressz: A fehér rénszarvas egy nyenyecföldi szerelmi dráma.

A Moszkvai Filmfesztivál közönségdíjas alkotása a Nobel-díjra jelölt nyenyec írónő, Anna Nyerkagi művéből készült.

Csütörtök – január 12.

Kiskertpiac – nyáridéző ízek, színek, illatok estéje

A Kiskertpiac januári rendhagyó, esti eseményén a virágos designalkotások, színes, illatos növények és a nyár ízeit idéző finomságok kerülnek terítékre. Ha már unod a téli hideget és szürkeséget, nézz be az Ankertbe!

Szalóki Ági: Csak egy nap a világ

Szalóki Ági újévi nagykoncertjén Karády Katalint, Édith Piafot és Amália Rodriguest idézi meg. A harmincas, negyvenes évek lüktető magyar swing slágerei, az ötvenes, hatvanas éves táncdalai, a szenvedélyes francia chansonok és portugál fadok csendülnek fel MOM Kulturális Központ színháztermében. Az est vendége Korb Attila.

Péntek – január 13.

A mesék archaikus gyökerei

Honnan erednek, és hogyan maradtak fenn több ezer éven át a mesék?

Az est előadója, Dr. Nagy Gabriella Ágnes az egyik legősibb ismert mesét mutatja be és veti össze a magyar nyelvterületen összegyűjtött változataival a Divine & Delicia borbárban.

Az izgalmas időutazás regisztrációhoz kötött!

Szombat – január 14.

Brand Styling Workshop – Színek pszichológiája

Folytatódik a Design PR Stúdió brand styling sorozata: az alapismeretek után idén tematikus alkalmakkal készülnek. Elsőként arról lesz szó, hogy mi alapján érdemes színeket választani egy márka identitásához, hogyan kötheted össze a saját személyiségedet a márkáddal. A megfelelő színek kiválasztása közben a 2017-es színtrendeket is megismerheted.

Caramel évnyitó koncertje

Az egyik legsikeresebb és legkedveltebb magyar énekes, a Megasztár egykori versenyzője, Caramel a Symbolban köszönti az újévet, egyúttal ő nyitja meg a klub 2017-es koncertévadját. Ha egy profi és stílusos bulira vágysz, itt a helyed!

Vasárnap – január 15.

Harmónia Jazzműhely: Liane Carroll

Ha egy lazulós, jazzes vasárnap estét szeretnél, a Budapest Jazz Klubban a helyed!

A brit énekesnő, Liane Carroll többször járt már Magyarországon, mindannyiszor tomboló sikert aratott.

Mostanra pedig már nem csak a kritikusok, de a brit jazzközönség többsége is őt tartja a szigetország legjobb jazz-énekesnőjének.

Hogy igazuk van-e, azt most te magad is ellenőrizheted!

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást