Ízléses halloweeni dekorációk – Nem kell, hogy ijesztő legyen!

Ízléses halloweeni dekorációk – Nem kell, hogy ijesztő legyen!

Címlap / Otthon / Dekor / Ízléses halloweeni dekorációk – Nem kell, hogy ijesztő legyen!

A Halloween a mai napig alaposan megosztja a köztudatot, de tetszik, vagy sem, pont úgy részese lett az életünknek, mint a Valentin nap. Nem muszáj „ünnepelni”, megtartani, vagy éppen teljes pompába bújtatni a lakást, de nem is kell teljesen kizárni az októberünkből. Jó móka a gyerekekkel tököt faragni, mosolygós denevéreket rajzolni, de a színes cukorkák is díszíthetik az őszi asztalt. Így dekorálj Halloweenre, ha nem akarod, hogy ijesztő legyen!

Őszi koszorúk kiegészítve

Sokan készítenek őszi koszorúkat, ajtókopogtatókat az ősz beálltával, és ezeket a látványos díszeket jó ötlet lehet október vége felé közeledve egy kicsit kiegészíteni. Persze célzottan is készíthetsz Halloweenre koszorút, amihez nincs szükséged semmilyen ijesztő kiegészítőre.

Éppen ellenkezőleg! Akár kifejezetten bohókás, vicces is lehet a végeredmény, ha például manó lábakat, sapkákat tűzöl a díszek közé, vagy mosolygós dísztököket használsz fel a cél érdekében.

Képek: 1, 2

Alkalmi dekoráció a falatkáknak

A Halloween ünnep egyik főszerepelője a cukorka, amit a dekorációkat illetően te is nyugodtan bevethetsz.  Az alkalmi tartókba rendezett, vagy akár színek, ízek szerint csoportosított cukorkák bármelyik őszi dekoráció részeként megállják a helyüket.

De nem csak az édességek kerülhetnek ily módon tálalásra, a sós falatoknak is jut hely a cukorkák mellett: a bödönbe tett pattogatott kukorica hamisítatlan halloweeni látványt nyújt, de ugyanez elmondható a fűszeres, puffasztott kölesről, vagy éppen a tortilláról. 

Képek: 1, 2

Látványos tálalás

Akár saját magatoknak, akár a gyerekeknek rendeztek bulit, messze nem csak a gyomorforgató falatkák jöhetnek szóba. Ízlésesen, gusztusosan is elrendezhetitek a szezonális finomságokat, amiket megkoronázhattok a különleges ültető kártyákkal.

Képek: 1, 2

Sötét színek

Ha nem gyerekeknek készültök a Halloweeni vacsorával, akkor érdemes a sötét színeket előnyben részesítenetek. Míg a kisebbek esetében inkább a vidám, feltűnő és élénk árnyalatok teszik különlegessé az estét, addig a felnőttek megvendégelése során célszerű lehet bevetni a meghökkentő feketét: nem sokan esznek fekete tányérról, szürke, sötétlila dekoráció, vagy éppen szárított virágok társaságban. 

Ez a látvány már alaposan eltér a megszokottól, emlékeztet a Halloweenre, de még mindig kellően messze van attól, hogy ijesztőnek hasson.

Képek: 1, 2

Puritán díszek

Remek átmenetet képeznek a hétköznapi és az ijesztő díszek között a puritán dekorációk. Ezek ugyan nem mindennaposak itthon, úgy passzolnak az alkalomhoz, hogy egy vendéget sem fog a frász kerülgetni tőlük. Az ilyen díszekhez érdemes néhány vidám kiegészítőt társítani (ilyen pl. a tök), ami oldja az összkép feszültségét.

A többi elem bátran lehet a maga nemében kifejezetten egyszerű és sivár: csupasz ágak, fekete hollók, esetleg a denevérek, gyertyák még nagyon jól passzolnak a képbe.

Képek: 1, 2, 3

Hívogató hangulat

Ha nem terveztek bulit, csak a magatok kedvéért dekoráltok, akkor is megtehetitek mindezt ízlésesen és viccesen. A puha takarók az ősz kihagyhatatlan kellékei, és persze a díszpárnák sem hiányozhatnak a kínálatból – ezekből könnyedén vásárolhattok olyanokat, amik passzolnak a Halloweenhez.

Egy vicces ágyneművel, lábtörlővel ugyancsak hasonló hatást érhettek el. Ha ezt még kiegészítitek néhány kedves dekor tárggyal, fényfüzérrel, akkor nemhogy ijesztő, egyenesen hívogató lesz a hangulat.

Képek: 1, 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást