Otthon / Dekor

8 izgalmas lakberendezési ötlet a kis fürdőszobádba – Nem lesz többé unalmas!

Tévhit, hogy a kisebb helyiségek berendezésével nem is érdemes foglalkozni, mert úgysem lehet belőlük semmi használhatót kihozni – egy kicsi fürdőszoba is lehet például nagyon mutatós és hangulatos, csak tudni kell, hogyan rendezd be a méreteinek megfelelően. Az alábbi ötletekből inspirálódhatsz, ha téged is aprócska fürdőszobával áldott meg az ég (vagy a főbérlő).

Ne félj a színektől!

Attól, hogy kicsi az a fürdőszoba, még nem kell unalmasnak lennie – bár általában a fehér színt szokták ajánlani a kicsi helyiségekbe, hogy tágítsa a teret, a fürdőben egész nyugodtan használj teljesen mást, akár még élénkebb árnyalatokat is.

A lényeg, hogy ne legyen túl sötét, mert az tényleg még jobban összenyomja az egyébként magától is pici teret.

De az élénk színek simán jöhetnek.

 

Használd ki ügyesen a teret!

Ne hagyj kihasználatlanul semmit, amit tudsz, építs be, használj fel valamire.

Itt például a zuhany melletti beugrót simán lehetett volna üresen is hagyni, de ezzel a megoldással már polcként funkcionál, amire rárakhatod a törölközőket vagy a piperecuccaidat, és így azok sem foglalnak helyet.

Olvastad már?  Profi lakberendezői trükkök a fehér színnel

 

Használd ki a földszíneket!

A földszínek, azaz a barnák, bézsek, talán még a szürkék is otthonossá, barátságossá teszik a helyet, ami nagyon sokat tud dobni egy olyan aprócska helyiségen, mint amiről beszélünk.

Itt is igaz az örök szabály, hogy nem érdemes túl sötét árnyalatokat választani, de a világosabb spektrumon a földszínek kifejezetten jót tehetnek egy kisebb fürdőszobának.

 

Válaszd a letisztultat!

Minél kevesebb kacat, dísz és felesleges cucc van a fürdőszobában, annál kevésbé tűnik majd kicsinek, és annál jobban megnyílik a tér.

Maradj inkább a fekete-fehér spektrumon, ha ez a célod, és igyekezz eltüntetni minden olyan limlomot az útból, amit nem használsz minden egyes nap.

 

Dobd fel a csempével!

A különböző alakú és stílusú csempék nagyon sokat tudnak dobni a kis fürdőszoba hangulatán, és elég különlegessé is tudják varázsolni azt, ha sikerül megfelelően választanod.

Mindegy, hogy a padlóról vagy a fali csempékről van szó, hozd vissza a helyiségbe a saját stílusodat és személyiségedet a különböző színekkel és formákkal.

 

Tárolj a zuhanyban is!

Ezzel is csökken a fürdőszoba kacatmennyisége: amit úgyis fürdés közben használsz, vagy utána a test- és hajápolásra, azt tárold nyugodtan a zuhanyzóban felállított vagy felszerelt polcokon.

Olvastad már?  Lakberendezési trükkök, amik milliókat hozhatnak - Jobban és gyorsabban eladod a lakásodat

Úgyis ott fogod őket használni, és így a zuhanyzón kívül nem is foglalják a helyet semmitől.

 

Játssz a színekkel és a formákkal!

Nem baj, ha olyasmit választasz, ami nem túl megszokott – ezen a példán is furcsa, hogy megjelenik a fekete, mind a csapokon, mind a zuhanyzó elválasztóján, de borzasztó jól mutat mindkettő.

Az ilyen apró megoldások azok, amelyek igazán egyedivé és különlegessé varázsolják a helyiséget, mindegy, mekkora a mérete.

 

Használd a tükröt!

A tükrök megnyitják a teret, és nagyobbnak mutatják a fürdőszobát, mint amekkora – éppen ezért játssz velük nyugodtan, tegyél be a helyiségbe akár többet is, hogy minél tágasabbnak tűnjön.

Arról nem is beszélve, hogy a fürdőszobába egyébként is jól jön a több tükör, hiszen így több oldalról látod magad, mikor készülődsz valahova.

A stílussal is lehet játszani, a tükrök is tökéletesen kiegészíthetik a fürdőszoba hangulatát.