7 izgalmas dolog, amit egy kalandparkban csinálni lehet

7 izgalmas dolog, amit egy kalandparkban csinálni lehet

Címlap / Életmód / Család / 7 izgalmas dolog, amit egy kalandparkban csinálni lehet

Korábban Ausztriába vitték a gyerekeket, ha egy egész napos mozgással, élményekkel teli napot szerettek volna szerezni nekik, mára azonban már Magyarországon is rengeteg hely van, ahol ugyanezeket a szolgáltatásokat megtalálhatjuk.

Fák közötti kötélpályák

Minden kalandparkban van fára szerelt kötélpálya. A lényege, hogy kapaszkodva, a kötélen egyensúlyozva kell egyik fáról eljutni a másikra. A gyerekek természetesen ki vannak biztosítva, így nem történet velük baleset.
A gyerekeknek fejlődik az egyensúlyérzéke, magabiztosabb lesz, hiszen egy látványos sikerélményben lesz része, ha végigmegy a pályán.

Akadályok

A kötélpályán vagy a fa lombjai között különböző akadályok vannak, amelyeket a gyerekeknek ki kell kerülni. Ezek sokszor nagyon komoly ügyességet igényelnek, kreatívvá teszik a gyerekeket, hiszen saját maguknak kell kitalálniuk a megoldási lehetőséget. 

Mászófal

A kalandparkokban gyakran felállítanak mászófalakat is. Ezek lényege, hogy kisebb kapaszkodási és támasztási lehetőségek mellett kell feljutni a falon, ami szinte vízszintesen áll.
A hegymászók által is használt biztosító kötelek szolgálják a biztonságot, így nem lehet leesni a földre.

A falmászás komoly erőnlétet követel, emellett kitartásra és kreativitásra ösztönzi a próbálkozót.

Drótköteles csúszópálya

A gyerekjátszóterekről ismert drótpályának óriás változata szinte minden kalandparkban kipróbálható. A lényege, hogy egy kapaszkodót fogva a saját lendületünket felhasználva óriási sebességgel csúszhatunk át a pálya egyik végéből a másikba.
Kiváló adrenalinfokozó elfoglaltság, inkább nagyobb gyerekeknek és felnőtteknek ajánlják. 

Labirintus

Faágakból, lombokból készült labirintus, melyben a gyerekek és felnőttek egyaránt bemehetnek.
Célja, hogy segítse a tájékozódási képesség fejlesztését, hiszen a labirintuson belül lényegesen nehezebb megjegyezni a már bejárt részeket és megtalálni a kijáratot. 

Ugrálóvár

A gyerekek egyik kedvence, ráadásul ezekbe a kisebb gyerekek is bátran bemehetnek. Ezek általában vékony műanyagból készült, levegővel felfújt, matrac szerű várak, ahol a gyerekek kedvükre ugrálhatnak.
Segít az egyensúlyérzék fejlődésében, és minden egyes izomcsoportot hatékonyan átmozgat. 

Csapatszellem

A kalandparkokban gyakran szerveznek csapatépítő programokat is. Ezek lényege, hogy egymással hatékonyan kommunikálva, összedolgozva, sokszor egymásra hagyatkozva kell megoldani a feladatokat.
Az ilyen programok kifejezetten erősítik a csoporton belüli összetartozás érzését, és segít a célratörő kommunikációs stílus kialakításához. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást