Az Amerikában már régóta használt, a hazai gasztronómiában csak néhány éve népszerű édesburgonya valójában nem egy burgonyaféle, hanem a sütőtök rokona. Ahogy vastaghúsú rokonát, úgy az édesburgonyát is elkészíthetjük levesnek, főételnek, előételnek, de akár édes desszertnek is.
Mutatunk néhány klassz édesburgonyás receptet, amit érdemes az ősszel elkészítened!
2/5 Avokádós-szalonnás édesburgonya falatkák
Ehhez az előételhez fél cm vékonyan kell felszelned a megmosott édesburgonyát, majd a szeleteket sütőpapírral bélelt tepsin megsütnöd, olívaolajjal meglocsolva, sózva és borsozva, 180 fokon, kb 25-30 perc alatt.
Közben 4 szelet bacon szalonnát vágj csíkokra és pirítsd meg egy serpenyőben, majd szedd őket papírtörlővel bélelt tálra. Két avokádóra lesz még szükséged, ezeknek kapard ki a belsejét, sózd és borsozd, adj hozzá chilipaprikát és egy kis lime levet, majd botmixerrel dolgozd össze.
Ha megsültek az édesburgonya szeletek, mindegyikre tegyél egy kanálnyit az avokádókrémből és szórd meg egy kis pirított szalonnával is a falatkákat.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!